Hils på årets 17.mai “kake”!

Altså, hvert år lager jeg iskaken i en eller annen versjon. I fjor laget jeg en nyyydelig variant med bærsaus, året før laget jeg den klassiske med karamellpodcorn. I år, skal jeg lage (eller jeg har laget (kjekt med alt som er gjort, si) supersøte små porsjonsiskaker. Disse kan nesten minne litt om den klassiske isen Sandwich, men i glutenfri og langt mer næringsrik variant. Disse er enkle å lage, kan lages klar i god tid før selve dagen, og blir garantert en HIT!

Hemmeligheten bak disse er muffinsform. Enten du har et brett med mange former i seg (muffinsbrett), eller du bruker noen litt solide store muffinsformer. Bruker du brett, slipper du faktisk former, men det kan være lurt å smøre muffinsbrettet med litt olje.

Til 12 stk trenger du:
Mandelbunn:
3 eggehviter
80g malte mandler (lag selv eller kjøp ferdig)
50g kokossukker/rørsukker
En klype salt

Vaniljeisen:
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
4-5 ss honning/lønnesirup
1/2 ts vaniljepulver

Start med bunnen: Forvarm ovnen på 175grader. Pisk hvitene og sukkeret luftig, vend inn malte mandler og en klype salt. Fyll ca 1 cm i hver muffinsform. Stek midt i ovnen i ca 25min. Avkjøl.

Isen: Pisk kremfløten stiv i en bakebolle, og eggedosis (plommer + søtt) i en annen. Vend eggedosisen inn i kremen, ha i vanilje og fyll muffinsformene. Sett i fryseren i 2 timer eller mer.

Topp med det du ønsker. Bær, smeltet sjokolade, eller kanskje en herlig karamellsaus?
NAM!

Foto: Sofie Holtedahl