Påsken for meg betyr familie, fjellidyll, hyttekos, bål, pølser, appelsin, ski, krim, og såklart fullstappet påskeegg. Jeg er og har alltid vært en skikkelig søtmums, og ville aldri i verden byttet ut det fullstappede påskeegget for noe som helst annet. Heldigvis behøver ikke påskeegget være lastet med nøtter og gulrøtter for at det skal være sunt. Faktisk kan man fint trylle frem den ene herligheten av sunnere snop etter den andre. I går mens mini tok formiddagsluren sin, ble heimen forvandlet til en liten påskesnopfabrikk. Jeg fant fram forkleet og svinget meg i et par timer på kjøkkenet, og vips var flere slag med himmelsk snop tryllet frem. Planen var å vise dere snopet i går, men skal si dere hverdagen blir en smule uforutsigbar med en liten mini i hus!  Mitt påskeegg er lastet med…
Skal det være, så skal det være. Jeg slo liksågodt på stortrommen og mekket sammen fem forskjellige slag jeg. Snickersen var forhåndsbestilt av mannen i huset for flere uker siden. I følge han (og meg) kan ikke den usunne orinalen (som tilfører kroppen masse unødvendige skumle stoffer og mengder med sukker) måle seg opp mot denne. Jeg dåner litt bare av tanken på den. Så godt er det faktsik. Jeg tok meg litt flid og laget snickersbarer, som jeg gjorde her. Da smaker de liksom enda litt bedre, også blir de jo så himla pene! Snickersen slår alltid skikkelig ann hos alle som setter tennene i den, så en dobbel posjon av denne var helt nødvendig følte jeg. Hoho. De lyse godiskulene er også en favoritt. De er friske, samtidig som de er søte, og gir meg en følelse av den fudge karamellen man finner i smågodt hyllen. NAM! Dessuten er de lillesøsters storfavoritt, så en posjon av de var også en nødvendighet. En hel haug av fine sjokoladefigurer av rå sjokkis er såklart på sin plass. Jeg E.L.S.K.E.R å blande litt casewnøttsmør i sjokkisen. Vips blir det en mildere “melkesjokolade” variant som lager hallelujastemning i munnen!
Så måtte jeg såklart lage en stor plate med min nye favorittsjokkis. Den er med karamellisterte søt-salte casewnøtter, og er så god at jeg ikke kan fatte og begripe at den er sunn og godt for kroppen min! Såååå er det kolibrieggene da. Ifølge mannen i huset er det ingen påske uten kollibriegg. Disse er farlig gode og enda bedre enn Nidar sine. Jeg kommer med oppskrift i et eget innlegg til dere. De er for pene og FOR gode til å ikke dele med dere. Jeg får påskesteming bare av å se på de jeg! Hoho.Nå ligger snopet ferdig pakket og klart i kjøleskapet og bare venter på at noen skal kaste seg over det. Påsken for min del starter ikke før på torsdag. Da er vi nemlig på plass til fjells, og feriemodusen kan settes på. Kjenner jeg gleder meg så altfor mye!