Hei sveis!
Jeg titter kjapt innom en mandag formiddag for å dele TIPS til verdens beste brød. En av de mest populære og mest brukte oppskriftene på bloggen er BARNEHAGEBRØD. Det er brødet jeg anbefaler til ALLE. Enten problematikken er hveteintoleranse, magetrøbbel, hektisk familieliv, eller generelt passer dette alle som er ute etter å gjøre en positiv endring med kostholdet. For det er ikke til å stikke under en stol at jeg ikke er spesielt begeistret for kjøpebakst, og hvetemel opplever jeg gang på gang at lager mer trøbbel enn nytte for seg. Jeg og mange med meg baker derfor Barnehagebrød jevnt og trutt uke etter uke. Etter jeg ble bitt av surdeigsbasillen for alvor har jeg derimot gjort en liten vri på brødet. Jeg har erstattet 1 ts gjær med 1 dl surdeig. Ellers følger jeg oppskriften til punkt og prikke, og resultatet blir så braaa! 2017-10-02 13.41.50Dette passer min hektiske hverdag perfekt. Jeg slanger sammen en deig søndag kveld samtidig som jeg planlegger den kommende uken. Deigen tar nøyaktig 2 min å lage, også hever den natten igjennom. Skal jeg tidlig på jobb på mandagen slenger jeg røren sammen søndag morgen, og steker brød på kvelden. Enklere går det faktisk ikke ann å lage brød på! Barnehagebrødoppskriften er fin å bruke som basis, så kan du med fordel putte oppi både frø, havregryn og hakkede nøtter for variasjon. En liten klype kardemomme i brødet anbefales også! Dette brødet skjærer jeg i skiver og sender med gutta mine i barnehagen. De går i en helt ordinær barnehage med brødlunsj stort sett hver dag. Det gjør godt i mammahjertet at de i allefall får i seg BRA brød hver dag!
2017-10-02 13.42.29Dagens tips fra meg!
Ha en strålende uke!