Hei sveis og god mandag!
I tråd med Fedon Lindbergs nye bok “Mat for hjertet” er det økt fokus på nettopp dette på klinikken i disse dager. Det å gjøre små og store grep i kostholdet for å forebygge sykdom og bedre plager er så utrolig spennende!

Jeg har fått testet et par oppskrifter fra den nye boken, og en ny favoritt er blomkålwraps!  Jeg elsker wraps, og når den er så proppfull av næring, og snill med blodsukkeret er det jo bare å juble! Denne oppskriften delte jeg også på facebooksiden til Fedonklinikken på fredag. Responsen var stor så det er jo klart at oppskriften må deles her også. Wrapsen gjør seg med all slags fyll, eller som pizzabunn. Den holder seg også veldig fint i fryseren, så lag gjerne opp fler når du først er i sving, så har du herlig pizzabunn liggende! Genial måte å få inn mer grønnsaker, spesielt  for kidsa. Wrapsene er naturlig lave på karbohydrater og rike på protein.Til 3 mellomstore wraps trenger du:
1/2 blomkålhode
1/2 dl revet parmesan
1 egg
Salt/pepper

Forvarm ovnen på 175grader.
Finhakk en halv blomkål og kok sammen med litt vann i en kjele i ca 5-6 minutter.
Hell blandingen over i en finmasket sil eller et kjøkkenhåndkle. Skyll i kaldt vann så den blir raskt avkjølt og klem ut alt vann.
Ha blomkålen, osten, egget og salt/pepper i en bakebollen og kjør til en fin jevn røre med stavmikseren.
Fordel 3 “hauger” utover et bakepapir og form til wraps med en slikkepott. Gjerne så tynne som mulig.
Stek først 10-15 minutter (til de er gyllenbrune), snu de og stek nye 5-6 minutter. Avkjøl på rist.
Fyll med allskens deilig pålegg. En favoritt er helt klart pesto, spinatblader, paprika, vårløk og spekeskinke/kylling. Nydelig!