Jeg har fått meg en ny pannekakecrush! En bokhvetepannekakecrush! Her i huset er pannekakesøndag en godt innarbeidet tradisjon, og til en variasjon fra monsterpannekaker ble det i dag bokhvetepannekaker til frokost. Det ER så godt! Disse likestilles med mamma sine, og det skal jeg si deg slettes ikke er en enkel oppgave. Jeg husker (som de flate andre barn) begeistringen over pannekakemiddagene i barndommen. Mammas pannekaker var best og ingen av veninnenes mammaer klarte lage pannekaker som var like gode som mammas. Bokhvetepannekaken derimot likestilles med mamma sine. Ohoi, så godt! Merkelig at mat kan gjøre meg så glad! Hoho.

Disse er basert på bokhveten som dog er en hjerteingrediens i mitt kjøkken. Bokhvetemelet har en bakeevne som ikke ligner grisen sammenlignet med annet glutenfritt mel. Det binder baksten godt og gir herlig konsistens. På kurs kaller jeg bokhveten den nye hveten, selvom sannheten er at melet slettes ikke har noe med hvetemelet å gjøre. Bokhveten er faktisk en  nøtt. Bokhveten er viltvoksende i Sibir og Nord-Amerika, og ble for lenger tilbake siden også dyrket i store deler av Danmark. Da gikk den under navnet “fattigmanshveten”. Det fine med bokhveten er at den er proppet med gode mineraler og har et uvanlig høyt proteininnhold til mel å være. Næringsstoffmessig kan det derfor sammenlignes med kikertmelet, og faktisk  ligner pannekakene en smule i konsistens også. Disse blir nemlig heeeelt nydelige i konsistensen. De er også perfekt søte, siden bokhvetemelet har en naturlig sødme pga det nokså høye karbohydratinnholdet. Disse pannekakene er nyyydelige til frokostkos med ost, nøttesmør, hjemmelaget syltetøy eller bare frukt/bær.  Vi har også laget de som en usøstet lunsj/middagsvariant med ulikt fyll. Min favoritt er spinat og ost, mannen digger med speilegg i tillegg. Det blir da som den franske spesialiteten Brittany Galette. Det mumset vi nemlig første gang med stor entusiasme på Café Breitz i Paris for et par år siden.
2014-08-17 09.36.55

2014-08-17 09.46.57Til 7 pannekaker trenger du:
200g bokhvetemel
3,5 dl melk (kumelk, soya, nøttemelk)
1 egg
bittelitt salt
1 ts bakepulver
2 ts kokossukker

Bland alle ingrediensene og stek i en slant smør/kokosolje. Nydelig!
Lille luring fikk smake syltetøy for første gang i dag og gikk nesten i taket av begeirtring. Makan til matglede. Syltetøy hører sjeldenheten til i dette huset, med dette syltøtøyet er storfavoritt. I dag laget vi av blåbær. Pannekaker og syltetøy kroppen blir glad av. Det kan vi like!

2014-08-17 09.52.57Dette er min crush. Nøttesmør og banan. Holy moly!
Nå står kakebaking på planen. Huset fylles med en bønsj familiemedlemmer for bursdagsfeiring i dag. Jeg har tross alt bikket 26årsgrensen! Fin søndag til dere!