BOKHVETEPANNEKAKE

Jeg har fÃ¥tt meg en ny pannekakecrush! En bokhvetepannekakecrush! Her i huset er pannekakesøndag en godt innarbeidet tradisjon, og til en variasjon fra monsterpannekaker ble det i dag bokhvetepannekaker til frokost. Det ER sÃ¥ godt! Disse likestilles med mamma sine, og det skal jeg si deg slettes ikke er en enkel oppgave.

Disse er basert pÃ¥ bokhveten som dog er en hjerteingrediens i mitt kjøkken. Bokhvetemelet har en fantastisk bakeevne sammenlignet med annet glutenfritt mel. Det binder baksten godt og gir herlig konsistens. PÃ¥ kurs kaller jeg bokhveten den nye hveten, selvom sannheten er at melet slettes ikke har noe med hvetemelet Ã¥ gjøre. Bokhveten er faktisk en  nøtt. Bokhveten er viltvoksende i Sibir og Nord-Amerika, og ble for lenger tilbake siden ogsÃ¥ dyrket i store deler av Danmark. Da gikk den under navnet "fattigmanshveten". Det fine med bokhveten er at den er proppet med gode mineraler og har et uvanlig høyt proteininnhold til mel Ã¥ være. Næringsstoffmessig kan det derfor sammenlignes med kikertmelet, og faktisk ligner pannekakene en smule i konsistens ogsÃ¥. Disse blir nemlig heeeelt nydelige i konsistensen. De er ogsÃ¥ perfekt søte, siden bokhvetemelet har en naturlig sødme pga det noksÃ¥ høye karbohydratinnholdet. Disse pannekakene er nyyydelige til frokostkos med ost, nøttesmør, hjemmelaget syltetøy eller bare frukt/bær.  Vi har ogsÃ¥ laget de som en usøstet lunsj/middagsvariant med ulikt fyll. Min favoritt er spinat og ost, mannen digger med speilegg i tillegg. Det blir da som den franske spesialiteten Brittany Galette. Det mumset vi nemlig første gang med stor entusiasme pÃ¥ Café Breitz i Paris for et par Ã¥r siden.

Til 7 pannekaker trenger du:
200g bokhvetemel
3,5 dl valgfri melk
1 egg
bittelitt salt
1 ts bakepulver
2 ts kokossukker

Bland alle ingrediensene og stek i en slant smør/kokosolje. Nydelig!

Forrige
Forrige

KIKERTWRAP MED GRØNT FYLL

Neste
Neste

FROKOSTGRØT - HAVRE&HIRSE