BUDDA BOWL MED TAHINI DRESSING
Jeg har helt dilla på lunsj-bowls om dagen. Eller Budda Bowl som det også kalles. Jeg kunne levd på den type mat og digger følelsen det gir i kroppen! I en Budda Bowl kan du i grunn ha det meste. Det er fint med spinat som base også er det bare å toppe med masse digg! Tenk farger og bruk flere varianter av grønnsaker i en og samme skål. Frukt eller bær er fint for litt sødme, jeg er veldig glad i mango i salaten, men eplebiter eller for ikke å snakke om granateple er også helt nydelig. Belgfrukter som bønner, kikerter eller linser er en fin proteinkilde og en god kilde til plantefiber som tarmbakteriene jubler av. Ha også en god fettkilde, gjerne avokado og/eller nøtter. Kokt quinoa eller ovnsbakte rotfrukter (søtpotetterninger er amazing!) hører også med. Prikken over i`en får du med en digg dressing, en ny favoritt hos meg er tahinidressing!
Her er oppskrift på en fantastisk god Budda Bowl-variant!
Til 2 skåler trengs:
4 store never spinat
1/2 mango i terninger
1/2 pose frossne edamamebønner
1 avokado
1 stor ovnsbakt søtpotet i terninger
1 stor gulrot
2 stilker vårløk
Koriander
Tahinidressing:
100g tahini
Saften fra 1 presset sitron
1 hvitløksfedd eller 1/2 ts hvitløkspulver
1 dl vann
Salt og pepper
Start med å ovnsbake søtpotet i terninger (om du ikke allerede har rester fra middagen liggende). Ovnsbak på 210grader i ca 30-40min avhengig av størrelse. Edamamebønnene er ferdig kokt, så de må bare tines eller kokes i typ 1 min.
Start med å legge spinat som base i skålen og dander resterende rundt. Avokadoen gjør seg i tynne skiver, gjerne toppet med et dryss sesamfrø. Gulroten har jeg kjørt til strimler i spirulizer, men den kan også raspes eler skjæres i tynne skiver. Topp gjerne med litt koriander og tahinidressing.
Dressingen lages i en fei ved å røre alle ingrediensene sammen til en fin jevn saus. Tahini er sesamsmør og er noe bittert, men sammen med sitron og hvitløk, toppet på skåler som dette smaker det helt vidunderlig!