BUDDA BOWL MED TAHINI DRESSING

Jeg har helt dilla pÃ¥ lunsj-bowls om dagen. Eller Budda Bowl som det ogsÃ¥ kalles. Jeg kunne levd pÃ¥ den type mat og digger følelsen det gir i kroppen! I en Budda Bowl kan du i grunn ha det meste. Det er fint med spinat som base ogsÃ¥ er det bare Ã¥ toppe med masse digg! Tenk farger og bruk flere varianter av grønnsaker i en og samme skÃ¥l. Frukt eller bær er fint for litt sødme, jeg er veldig glad i mango i salaten, men eplebiter eller for ikke Ã¥ snakke om granateple er ogsÃ¥ helt nydelig. Belgfrukter som bønner, kikerter eller linser er en fin proteinkilde og en god kilde til plantefiber som tarmbakteriene jubler av. Ha ogsÃ¥ en god fettkilde, gjerne avokado og/eller nøtter. Kokt quinoa eller ovnsbakte rotfrukter (søtpotetterninger er amazing!) hører ogsÃ¥ med. Prikken over i`en fÃ¥r du med en digg dressing, en ny favoritt hos meg er tahinidressing!

Her er oppskrift på en fantastisk god Budda Bowl-variant!

Til 2 skåler trengs:

  • 4 store never spinat

  • 1/2 mango i terninger

  • 1/2 pose frossne edamamebønner

  • 1 avokado

  • 1 stor ovnsbakt søtpotet i terninger

  • 1 stor gulrot

  • 2 stilker vÃ¥rløk

  • Koriander

Tahinidressing:

  • 100g tahini

  • Saften fra 1 presset sitron

  • 1 hvitløksfedd eller 1/2 ts hvitløkspulver

  • 1 dl vann

  • Salt og pepper

Start med å ovnsbake søtpotet i terninger (om du ikke allerede har rester fra middagen liggende). Ovnsbak på 210grader i ca 30-40min avhengig av størrelse. Edamamebønnene er ferdig kokt, så de må bare tines eller kokes i typ 1 min.

Start med Ã¥ legge spinat som base i skÃ¥len og dander resterende rundt. Avokadoen gjør seg i tynne skiver, gjerne toppet med et dryss sesamfrø. Gulroten har jeg kjørt til strimler i spirulizer, men den kan ogsÃ¥ raspes eler skjæres i tynne skiver. Topp gjerne med litt koriander og tahinidressing.

Dressingen lages i en fei ved å røre alle ingrediensene sammen til en fin jevn saus. Tahini er sesamsmør og er noe bittert, men sammen med sitron og hvitløk, toppet på skåler som dette smaker det helt vidunderlig!

Forrige
Forrige

BROWNIE MED EN HEMMELIGHET

Neste
Neste

ROSA BOKHVETEPANNEKAKER