Hei, hei, hallooo! Jeg, mannen i huset og mini har hatt storfint besøk siden mandag viii! En veldig-veldig fin venninne kom hele veien fra København for å klemme på meg og mini, le og skravle med en kaffekopp i hånden, mumse deilig mat og trille tur. Apropo mat. Er det noen som spiser nøyaktig det samme som meg, og som har nøyaktig den samme lidenskapen for mat så er det Købenahvnvenninnen. Vi har derfor mumset elskverdig mat med begge hender i flere dager nå. Hoho. Det fine med besøk er at man kan nyte laaange frokoster sammen. Du vet, jeg er tidenes frokostmenneske. Så de siste par dagene har frokostbordet bugnet med himmelske oster, pålegg, melon, grønnsaker, bær og nystekte rundstykker. Jeg har nemlig fått meg ny rundstykkefavoritt. Rundstykker uten gluten, gjær, melk, egg OG nøtter. Rett og slett  til å bli glad av. Mer allergivennlige rundstykker finner man ikke. Denne fantastiske oppskriften skal jeg absolutt ikke ta æren for. Det er det flinke Silje som skal ha. De er supergode, veldig allergivennlige og ikke minst sprudlende sunne! Jeg har gjort noen små endringer i orginaloppskriften (den finner du her), så her kommer min versjon av de nyyydelige chiarundstykkene.

Btw. Vet dere egentlig hvor glad kroppen vår blir av chiafrø? Fulle av omega 3 og proteiner. Hurra!Til en stor oppskrift og 9 store rundstykker trenger du:
3 ss chiafrø bløtlagt i 3 dl vann
3 dl malte linfrø
4 dl bokhvetemel
2 dl quinoamel eller jyttemel
3 ts fiberhusk
3 ss bakepulver
100g smeltet smør eller 1 dl olje

Bland chiafrø og vann, vent i 10 min til det har blitt gele. Bland deretter i resten av ingrediensene og rør godt. La gjerne røren svelle i 1o minutters tid. Så kan du rulle ut rundstykkene. Deigen gir en følelse av “vanlig” gjærbakst på konsistens. Rull til fine rundstykker i en håndfull størrelse. Lag de gjerne litt flate siden de naturligvis vil heve litt. Stek på 200grader i 35 min midt i ovnen. La hvile litt før de skjæres opp og nyyyytes!

Disse er så fantastiske. De gir en følelse av skikkelige rundstykker, er snille med blodsukkeret også sprudlende sunne. De er deilig sprø utenpå og myyyke inne. Helt elskverdige! Disse må prøves! Jeg har i skrivende stund laget opp en ladning som skal nytes til 17.mai koldtbordet i morgen. Nam!