Hei hå og GODT NYTT ÅR!
Så fort julen er på hell lengter jeg alltid etter fargerik mat, blanke ark i kalenderen og nye målsettinger. 2020 har slettes ikke vært noe dårlig år for min del, kanskje snarere hvert om. Jeg har blitt kjent med meg selv og blitt tryggere i hva jeg vil og hva jeg ikke vil. Jeg har kjent på frustrasjon over lite alenetid når barna hadde hjemmeskole, men mest av alt har jeg kjent på en ro og glød. Noe som antagelig gjenspeiler seg i hvorfor dette har vært det beste året for Sprudlende Sunn noensinne. Aldri har jeg hatt fler onlinekurs og aldri har jeg hatt fler onlineforedrag. Jeg har blitt kjent med mange av dere følgere, fått fulgt dere opp online mot store og små mål. Jeg elsker virkelig å jobbe på den måten!

Disse månedsfavoritt-innleggene har kommet presis den første dagen i ny måned i hele år. Merkelig nok måtte vi bikke 7. januar før jeg fikk surret meg til å dele desemberfavorittene med dere. Kanskje fordi hodet mitt har vært fylt med både bursdagsplanlegging (vår største elskling er 8 år i dag!) og målplanlegging. Uansett, her kommer desemberfavorittene! De representerer årets siste måned ganske så bra, men siden bildet ble tatt i starten av januar og julens mange søte favoritter var spist opp, er det tydelig et par favoritter som mangler. Så her kommer altså desemberfavorittene, minus de to søte favorittene jeg har spist mest av i julen (fløtekarameller med sjokoladetrekk og pistasjekuber. Begge to ble også delt i den sykt koselige julekalenderen min 😉Hoho).

Ansiktsmaske fra Camilla Pihl
Jeg har egentlig ikke vært så god på ansiktsmasker, fotbad og all selvpleie som tar for lang tid. Jeg har vært nøye med å rense huden og smøre ansiktet, men har fort falt av lasset når ting tar tid. Jeg skrev jo at jeg har lært meg selv å kjenne dette året, og er det noe jeg har satt pris på (som jeg startet med i desember, og som skal få bli med inn i det nye året), så er det egentid MED gullmasken fra Camilla Pihl og en god bok. Huden min elsker den. Mer fukt og glød, også elsker hodet mitt den lille halvtimen som bare nytes helt stille. ELSK!

Granateple
Jeg har så dilla på granateple. Sprø og smakfulle små antioksidantbomber jeg har toppet på det meste. På julaften laget jeg ovnsbakt rosenkål som jeg blandet med masse masse granateple før servering. SÅ godt! Det er også et must i salaten, og smaker serdeles godt sammen med hummus!

Lilla grønnsaker, spesielt lilla hodekål og rosenkål
Jeg er altså helt hektet! Jeg elsker “spise regnbuen”, og den lilla fargen gjør meg så GLAD! Jeg pimper et hvert måltid med en håndfull lilla hodekål, bruker masse lilla rosenkål og elsker rødbet (det er så rart, for den smaken var jeg ikke begeistret for før). Om du har lest boken min, vet du at jeg er overbevist om at når du craver noe spesielt, kan det være kroppen trenger påfyll av akkurat de byggeklossene som befinner seg i disse. Jeg har virkelig cravet lilla grønnsaker, og i den lille fargen finnes mye av B-vitaminet folat, E-vitamin, antioksidanter og mase fiber tarmen blir glad av.

Pepperkakesirup i kaffen
Dette lager mannen min hver jul og det er altså noe av det beste jeg vet! En kopp cappuccino med havremelk og litt pepperkakesirup er luksus og gir meg så gode vibber. Favoritt! Oppskrift her.

Fargerike salater
Selvom desember er “kosemåneden” og jeg har delt massevis med inspirasjon til sunnere julesnop, har jeg spist mengder med fargerike salater. Jeg craver den friske, sprø maten og kan heller legge til en søt dessert etterpå 😉Når du skal lage deg en salat er det bare fint med mye farger og ulike grønnsaker, gjerne ulike konsistenser som ovnsbakte rotgrønnsaker, søt frukt og sprø sukkererter. Det er viktig med en proteinkilde, eks belgfrukter, quinoa, hummus, eller egg/fisk/skalldyr. Du får forresten masse inspo i KICKSTART 2.0 MENYEN. Jeg, mannen og en hel haug bra folk er i sving i disse dager. SÅ DIGG!

Paprikapulver
Om jeg skulle hatt et krydder i maten i tillegg til salt + pepper må det bli paprika. – og gjerne også hvitløkspulver! Jeg bruker paprikapulver i det meste og elsker generelt alle krydderne fra Helios.

Reklame
Kalender/planlegger fra Organized.no
I 2020 bestilte jeg meg planlegger fra Organized.no og ELSKER den. Den inneholder alt jeg ønsker meg i én bok med både budsjettoversikt, middagsplanlegging, oversikt over treningen og ikke minst MÅL. Mål for hver måned og gjøremål som må bli gjort. Du kan kjøpe fine klistremerker i tillegg, som anbefales for å pimpe den enda mer. Den er SÅ fin! Se mer her.

Du kan forresten trykke HER, så får du se alle favorittinnleggene fra 2020. Ganske gøy og se tilbake til, spør du meg 🙂 Så til et viktig spørsmål! Vil dere jeg fortsetter med disse innleggene også i 2021?