Hei hå! For et par uker siden fant mannen i huset bakeren over seg og kokkelerte dette digge frøbrødet. Til hele familiens store begeistring smakte brødet himla godt og har blitt laget et par ganger siden den tid. Noen ganger smaker brødskiver med pålegg så himla godt til frokosten, spesielt i godt selskap i helgen! Dette brødet kan lages som vanlig med varmheving eller langtidsheve det natten over. 2011-03-12 18.40.10

GLUTENFRITT FRØBRØD

Til 2 stk små brød trenger:
(jeg har brukt silikonbrødformer fra Clas Olshon)

6dl kaldt vann
10g gjær
30g honning/kokosblomstsirup
160g bokhvetemel
100g glutenfri havregryn
100g solsikkefrø
40g gresskarkjerner
30g linfrø
25g fiberhusk
1 ts salt
——————
evt litt frø/havregryn til topping

Start med å smuldre gjæren i fingervarmt (kaldt om du vil langtidsheve) vann i en bakebolle. Tilsett søtningen og rør til alt er oppløst.
Tilsett det tørre og bland til en glatt og fin røre. Ha deigen i brødformene og dryss evt litt topping på toppen av brødene.
Dekk formene med folie eller et kjøkkenhåndkle og la heve i 1,5-2 timer (eller natten over). Et tips om du vil langtidsheve er å tilsette 1 ss eddik i røren for å gjøre brødet enda litt mer lettfordøyelig.
Stek brødet midt i ovnen på 175grader i ca 75minutter. Ta brødet ut og avkjøl på en rist. La brødet ligge noen timer før du skjærer i det. Smaker nydelig med digg pålegg som avokado, ost, spirer eller egg. NAM! Dette er perfekt til helgen altså!
2011-03-14 13.47.47GOD HELG!