DIGG QUINOASALAT OG KYLLING SPYD MED PEANØTTSAUS
Denne oppskriften har lukter det sommer av! Grunnen er fordi vi ofte har den på grillen, men det er ingen grunn til å ikke lage den i stekepannen ellers i året også. For dette er topp ti favorittretter hos meg! Digge satay kyllingspyd med digg peanøttsaus. Denne har fått hedersplass i boken min også!
Hemmeligheten bak saftige spyd er å bruke lårfilet i stedet for kyllingbryst. Også er det viktig at kyllingen få seg et par timer i marinade før den stekes. Sataymarinaden er forøvrig skikkelig digg på annen type kjøtt eller fisk også. Salaten ved siden av er også en elsket gjenganger hos oss. Med mango, persille og lime i salaten kan det jo ikke bli annet enn superdigg!
KYLLING SATAY SPYD OG PEANØTTSAUS
Til 4 pers trenger du:
600g kyllingfilet
4 ss soyasaus
4 ss honning/kokossirup
1/2 finhakket chilli
2 finhakkede hvitløksfedd
1/2 ts pepper
Rør sammen marinaden (ta vare på 2ss av marinaden til senere) og la gjerne kyllingen ligge i marinaden et par timer. Tre kyllingen på spyd og grill/stek.
Topp så spydene med denne digge peanøttsausen??
Peanøttsaus:
1-2 ss marinade
4 ss peanøttsmør (99% peanøtter)
2-4 ss kokende vann
1 ss olivenolje
Evt sesamfrø/koriander/persille til topping
Rør sammen peanøttsmør, marinaden og olje. Spe med kokende vann til ønsket konsistens. Topp spydene og NYT!
SMAKSFULL QUINOASALAT
1/2 mango i terninger
1 avokado i terninger
1/2 bunt vårløk
ca 2,5 dl ferdig kokt quinoa
2 store never sommerkål/Crispy salat
2 små never hakket bladpersille
Saften fra 1/2 lime
1/2 finhakket paprika
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Finhakk vårløk, persille, paprika og kål/salat. Del avokado og mango i terninger. Vend alt sammen i en skål og skvis limesaft over til slutt. Himmelsk!
Dette passer like godt på en hvilken som helst hverdag som til festmiddagen. Anbefales?