DILLA PÅ GRØNT – MONSTERPANNEKAKER
Hei i fredagen!
Jeg har det med å spise grønne ting om dagen. Grønn juice, grønne salater og ikke minst grønne pannekaker går ned på høykant. Jeg vet ikke om det skyldes at grønne ting er spesielt proppet med næring og at preggiskroppen trenger påfyll av de viktigste mineralene og vitaminene. Eller om det bare skyldes en ny dille jeg har fått for meg. Uansett så tilfredstiller det alle krav jeg har og litt til. Jeg blir så glad av den grønne fargen! Disse pannekakene startet jeg dagen med i dag. De er lille fis sin store favoritt også, så når matlysten hans skorter litt slenger jeg meg rundt og kokkelerer. Det beste av alt er at de er gjort i en fei! Elsk smesk! Jeg har holdt oppskriften tett om brystet frem til nå, men tror jeg må dele den med dere. Jeg er så dilla og har vært det så lenge at den fortjener en real hedersplass her inne. Oppskriften ble til en vakker sommerdag jeg sto med forkleet på og kokkelerte en haug fargerik og barnevennlig mat til kokkekurset for små kokker. De har virkelig fått ben å gå på på både “Barnematkurset” og “Mat for Glade Mager kurset” så nå må de av dere som ikke har tittet innom kurs eller bestillt “Barnemathefte” også få teste. Dere vil bli dilla, jeg lover!
MONSTERPANNEKAKER – 6stk American Style!
2 økologiske egg
2 store never frisk spinat
1 banan
1 dl havregryn
1 dl TEFF mel (eller evt speltmel om du tåler)
2 ts bakepulver
1 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver
4-6 dråper vaniljestevia (kan sløyfes)
litt salt
Kjør alle ingrediensene til en glatt og fin røre i blender og stek Amerikanske pannekaker i litt smør. Spis de med hva du vil. Her i huset digger vi ost på. Gul til hverdags og brun geitost til kos. Skal man virkelig slå på stortrommen kan du ha litt lønnesirup og bær på. NAM!
Disse gjør seg nok supert på frokostbordet i disse langhelgtider!
Ønsker dere en strålende langhelg. Jeg tar ferie fra jobb og blogg (tror jeg) en halvannen ukes tid. En vakker gresk øy, god mat og sooool venter! Hei så lenge!
PS! Jeg skal nok få oppdatert Instagramkontoen min jevnlig, så følg meg gjerne der i ferien (linn_sprudlendesunn)!
Hanne
God ferie, flinke Linn!
mari
De ser kjempegode ut og perfekt for en fire mnd mage som ikke vil ha mat,kanskje? Takk for en super blogg og god ferie! 🙂
Ingvild
Men små barn kan ikke spise spinat pga nitritt?
Linn
Små barn under 10mnd bør man holde unna, men ellers er det helt ok 🙂
Ann-Christin Ødegård
Fantastisk gode pannekaker !!!!
Benedicte
Tar sikte på å lage disse i helgen, men lurer på hva du evt har testet med når det gjelder melk. Vil det si ulike typer vanlige melkeprodukter eller evt. ris- eller havremelk? Og i så fall, hva er din erfaring? God helg 🙂
Linn
Håper de falt i smak? Jeg har brukt alle typer melk, alt fra mandelmelk til havremelk og kumelk. Fungerer like fint alt sammen!
Christine
Hei!
Jeg har lyst til å prøve disse, men jeg tåler ikke eggehvite. Kan jeg bruke kun eggeplomme tror du? Dessuten skal jeg være forsiktig med mais, kan jeg da bruke bakepulver og vaniljepulver som inneholder maisstivelse? Finnes det noe alternativ evt? Jeg er ny i gamet og finner masse inspirasjon i dine oppskrifter her på bloggen =)
Linn
Hei du! Disse kan fint lages med økologisk bakepulver (helsekost – det er uten maisstivelse), og med “linfrøhvitte”. Google fremgangsmåte på eggehvite basert på linfrø, det fungerer strålende. Vi lager alltid en slik eggfri variant på “mat for glade mager” kurset jeg holder 🙂
Tonje
Hei! Jeg finner ikke noe bakepulver uten maisstivelse? Vet du hvilke merker man skal se etter? Alle jeg funnet til nå er det maisstivelse i… Kan man eventuelt bruke natron istedenfor? 🙂
Takk for svar!
Fornøyd dame
Vil bare dele med andre som ikke kan ha mais, egg eller linfrø, at det fungerer kjempebra å lage med 1 ts natron istedenfor bakepulver og chiafrø i vann istedenfor egg/linfrøhvitte! De ble kjempegode, og er så glad for oppskrifter fra bloggen her:)
Linn
Hurra! Takk for at du deler 🙂
Tine
Hva er kcal per pannekake?
Linn
Det vet jeg ikke helt korrekt desverre!
Merethe
Apropo spinat. Jeg har en stund brukt groennkaal isteden jeg fordi det ikke alltid var oekologisk spinat paa butikken og naa liker jeg de faktisk bedre med groennkaal 🙂 Synes det smaker bedre 🙂
Linn
Så deilig da! Det må testes 🙂
Lene
Vi lagde endelig disse i dag, og de er jo SÅ gode! Tusen takk for oppskrift! 🙂
Jeg lurer på hvordan det vil være å lage røra og oppbevare den i kjøleskap en stund, for eksempel over natten, slik at den står klar til frokosten? Vanlige pannekakerører tåler jo det, men jeg vet ikke om spinaten gjør det annerledes? Hva tror du?
Ikke at det tar lang tid å lage røra, men iblant må frokosten lages med mini på armen, og da kunne det være kjekt med klar røre. 🙂
Linn
Så bra de falt i smak! De er supergode! En stor hit hos oss 🙂 Den tåler fint å stå i kjøleskapet natten over. Det gjør jeg stadig! Den blir ikke like fin i fargen, men smaken er det ikke noe å si på!
Lene
Vi har allerede prøvd overnatting i kjøleskapet, og det går som du sier supert. Fast innslag her nå, tusen takk igjen! 🙂
Linn
Herlig!! 🙂
Tonje
Super oppskrift! Toåringen sa “Monsternam” etter å ha spist seg stappmett på deilige monsterpannekaker. Dette blir nok en ny favoritt her i huset!
Men lurer bare på en ting: hva er funksjonen til vaniljepulveret? Jeg hadde ikke det i hus, men pannekakene ble jo kjempegode uansett. Så bare lurer hva vaniljepulveret bidrar med, og evt hva man kan bruke i stedet for?
Takk for mange inspirerende oppskrifter forresten!
Linn
Så bra! De er så gode 🙂 Vaniljepulver = nydelig vaniljesmak. Kan altså fint sløyfes!
Ingrid
Kan man lage med frossen spinat? Jeg ligger å bruke bananer som har ligget på benken for lenge og sånne pannekaker litt på sparket, og spinat pleier jeg alltid ha i frysen.
Linn
Det kan du nok fint bruke! 🙂
annette
Kan jeg bruke surdeig i disse? 🙂
Linn
Den kan du. Legg mel med surdeig og tilsett vann til grøtkonsistens. Så tilsetter du spinat, banan, egg osv dagen etter. De vil nok ikke bli like luftige, men fungerer veldig fint 🙂
Lene Sandaker
Disse er fantastisk gode, og ja sønnen min på 6 år har fått dilla. Ha vil helst ha de både til frokost, i matpakka på skolen og til kvelds (-:
Linn
Så herlig! De er høyt elsket her i huset også 🙂
Lene Sandaker
Hvordan er det å blande grønnkål og spinat tror du?
Linn
Det går nok fint, grønnkål har litt annen smak og konsistens, men det vil jeg tro frukten kamuflerer litt uansett 🙂