Hei sveis!
Long time no see! Makan til sporadisk blogging fra denne fronten! Jeg tror jeg må slå fast at det å blogge daglig med mann, barn, husbygging og full jobb er en vel optimistisk tanke! Kanskje en gang i fremtiden? Siden sist har vi feiret familiens ettåring hele to ganger med huset fullt, kakebaking og alt som hører med. Jeg elsker bursdager, så sånt kan man ikke gjøre annet enn å smile av, men hektisk – dét er det jo! Siden ettåringen elsker melon, druer og bær var det naturlig å lage noen morsomme fruktspyd (økologiske selvsagt!) for annledingen. Dessuten laget jeg favorittgulrotkaken og en digg nøttebunn med vaniljekrem. Gulrotkaken var superpopulær hos alle småtrolla, så den gikk ned på høykant på den første bursdagsfesten med kidsa. Det er jo klart at husets ettåring må ha barnebursdag! Vennegjengen vår blir større og større for hvert år, og bursdagsfester har vi fra første stund. Stas!
2016-08-25 18.47.14På bursdag nummer to, som også ble en liten familiefeiring av mor i huset, hadde vi fler kakevarianter, deriblant kaken i overskriften. Den ble så god! Nøttebunn er alltid en vinner, og siden vi hadde brownie (verdens beste sådan! oppskrift i juleheftet) droppet jeg en sjokoladetopping på nøttebunnen (som dog er min favoritt) og gikk for en vaniljevariant. NAM! 2016-08-28 17.00.11Nøttebunnoppskriften finner du her (virkelig en favorittblogg full av gode oppskrifter) og vaniljekremen laget jeg enkelt slik:

VANILJEKREM

Perfekt til topping på nøttebunn, pavlova eller bare ved siden av frukt og bær.

Du trenger:

  • 5 eggeplommer
  • 2,5 dl fløte (+ 3 dl til pisket krem)
  • 2,5 dl melk
  • 2 ts vaniljepulver
  • 1 dl honning
  • 4 ss kokossukker

Ha alt unntatt eggeplommene i en kjele og varm forsiktig opp under omrøring. Visp så eggeplommene sammen i en annen bolle. Ta kjelen av platen og hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper godt. Hell den hele tilbake i kjelen og varm forsiktig opp mens du rører hele tiden (skal ikke koke). Når du føler sausen er god og tykk tar du den av platen og avkjøler noen timer. Rett før servering pisker du opp 3 dl fløte og vender vaniljesausen inn. Topp kremen på kaken og fyll på med en masse bær. NAM!

Bursdager altså! Vår kjære Emil brydde seg ikke stort om pakkene, men synes oppmerksomheten var stas og kakene desto mer stas. Søting! 2016-08-25 18.54.44-1Det ble altså en sprudlende sunn feiring av vår kjære ettåring. Nå føler jeg at jeg har spist meg ferdig på kake for noen måneder og godt er det! I skrivende stund jobbes det med “Levende Mat workshop” som ikke er så altfor langt unna. Det blir så gøy!

Ha en strålende helg!