Heisann! Vipps var halve april over, påskeferien er for lengst et ferdig kapittel og vi har sporet oss tilbake til hverdagsrutinene igjen. Denne tiden har gått fort og sakte på samme tid! Jeg har måttet prioritere, og bloggen ble nedstemt, stakkars. Neste uke starter skole og barnehage igjen, jeg klarer nesten ikke vente til å være jobbeeffektiv igjen!

Rutiner tror jeg kanskje har vært og er det alle viktigste i denne rare tiden. Jeg har klokken på kl.07 hver morgen og tar olabuksen og sminken på. Vi lager frokost sammen, også prøver vi starte skoledagen kl.09. Jeg skal love deg jeg har revet meg i håret av frustrasjon og gått noen runder med meg selv den siste tiden. Det er ikke bare bare å være lærer og mamma på samme tid, når du egentlig bare vil være for deg selv å jobbe. Etter kids er i seng klokken 20, kan jeg ikke akkurat skryte av den største arbeidslysten. Jeg har derfor vært en smule frustrert i denne hjemmeskole/hjemmebarnehage-boblen. Jeg har sikkert fått noen grå hår og garantert fått mange fler fine linjer i fleisen! Heldigvis har vi også hatt mange fine stunder. Gutta har kokkelert med meg på kjøkkenet og jeg har lekt med lego eller spilt fotball med de.

Også kom påskeferien. Selvom vi “bare” hadde vært hjemme før ferie, var påskeferie virkelig etterlengtet. Vi startet på prosjekt: uteområde og garasje (man blir aldri arbeidsledig når man bygger hus!), også fikk vi klemt inn mange fine stunder. Vi hadde besøk på verandaen med god avstand, jeg bakte surdeigsbakst og servert store og små, vi grillet, mumset sprudlende sunn brownie (flaks for oss, for vi har et stooort lager av den i fryseren grunnet avlyst lanseringsfest!), og jaktet påskeegg.

Apropos surdeigsbakst! Like før påske og like etter påske klinket jeg til med online surdeigsworkshop. Det ble en braksuksess! Nå har så mange fått tilsendt en starter av meg i posten, og det tikker daglig inn deilige surdeigsbakstbilder fra den gjengen der!

Som de fleste andre sitter jeg igjen med mye fint etter denne rare perioden. Nå skal vi prøve nyte siste tiden hjemme, også er både jeg og kidsa superklare for barnehage og skole igjen på mandag. Jeg gleder meg mest til å få være jobbeeffektiv igjen, til å starte opp en ny gjeng på kurs som jeg kan følge tett, og til å ha brusende overskudd ti barna på ettermiddag og kveld. Minste elskling sa her om dagen “mamma, jeg liker denne koronaferien jeg!”. Så litt feriefølelse har vi nok hatt hele gjengen!?

Forresten!
En god venninne av meg og jeg synes boken fortjener et lite bokbad siden lanseringsfesten og alt det gøye som var planlagt rundt bokutgivelsen ble avlyst. Det blir derfor LIVE bokbad på facebooksiden til Sprudlende Sunn kl.20 i kveld! Der skal vi prate om boka og besvare alle spørsmålene som har tikket inn fra dere. Gøyale spørsmål som hvem min absolutte favorittopppskrift i boken er, til praktiske spørsmål om oppskrifter eller fra infodelen. Det blir også fine premier/konkurranse hvor du kan vinne goodiebags og selvsagt BOK!

Sees vi i kveld kl. 20? Facebooksiden til Sprudlende Sunn finner du HER. Dette gleder jeg meg til!