Hei fra Hankø og yogahelg!
Altså, FOR en uke dette har vært! Jeg har hatt kurs hver dag denne uken og jobbet til sent på kveld. Det er altså så gøy, men jeg kjente virkelig på behovet for å roe ned nå. Da passet det jo perfekt at jeg hadde lagt den hektiske uken i forkant av denne avslappende helgen på Hankø. Jeg har vært med som deltaker på helgen som Hankø Fjordhotell arrangerer, og på lørdag fikk jeg lov til å inspirere alle deltakerene med spennende foredrag om tarmen vår og hva et sprudlende sunt kosthold kan gjøre for deg. Foredraget var så gøy og helgen har vært magisk! Nå gleder jeg meg desto mer til vår yogaweekend i oktober!

Forrige uke la jeg ut noen nydelige energibarer i storyen på Instagram og ble bombandert med spørsmål og oppskriftsforespørsler. Jeg har mange spennende samarbeid fremover og lager oppskrifter her og der som kommer etterhvert som ting kan røpes. Denne oppskriften er til et av disse prosjektene, men jeg klarer ikke vente med å dele den. Sååå den får dere av meg i dag! Disse energibarene er fantastiske! De er enkle å lage og rågode! Så gode at jeg hadde bakt med meg en liten haug hit ut på Hankø for anledningen!

Barna digger de, så her snakker vi gode barer som er kjekke å ha med på tur eller ha i matboksen.

Til 10 barer trenger du:
100g mandler
50g gresskarkjerner
90g solsikkekjerner
40g sesamfrø
30g puffet quinoa, bokhvete eller ris
½ ts salt
1 ts kanel
1 ts vaniljepulver
1 dl kokossirup (eller lønnesirup/honning)
——————————
100g mørk sjokolade
1 ts kokosolje

Miks alt sammen i en bakebolle (unntatt sjokoladen og kokosoljen). Finn frem en liten brødform og dekk den med bakepapir. Smør bunnen med litt kokosolje eller annen olje da barene har en tendens til å sette seg fast. Trykk massen mest mulig sammen med en skje. Stek midt i ovnen på 160grader i ca 40minutter. Ta formen ut og trykk den hard sammen med en skje, bunnen på et glass eller lignende. Viktig at den blir trykket godt sammen slik at den forblir slik når den avkjøles. Smelt sjokoladen over vannbad med en liten ts kokosolje. Fordel sjokoladen over og dryss gjerne litt havsalt på toppen. Avkjøl ytterligere til sjokoladen er stivnet. Del i passelige barer og NYT! Oppbevar barene i en lufttett boks eller lignende.

Ha en nydelig søndag!