ENKEL EGGOMELETT
Egg er i en klasse for seg når det gjelder næring. Plommen gir gode fettsyrer som hjernen, nervetråder osv blir veldig glad av, eggehviten gir gode proteiner, og generelt fyller egget på alle vitamin og mineralstatuser bortsett fra C-vitamin (derfor er paprika til egget veldig BRA!). Her kommer en super enkel lunsj (eller frokost, kjapp middag) med egg til dere. Smaker aldeles nydelig og kan spises varm eller kald.
EGGOMELETT MED VÅRLØK
Du trenger:
1 ss meierismør
1 vårløk
3 egg
raspet ost
Krydder, dette kryddersaltet er nyyydelig
Ha i smør og opphakket vårløk i en stekepanne og la det steke noen minutter på svak-medium varme. Smøret skal ikke bli brunt. Visp sammen egg med krydder, bruk gjerne urtekrydder/kryddersalt, og grovkvernet pepper. Hell blandingen over i en stekepanne og la det stå under lokk på lav varme til den er nesten gjennomstekt. Snu omeletten og strø over en håndfull raspet ost og la den stå noen minutter til. Server gjerne med friske grønnsaker eller en enkel salat til.