Denne middagen ble så gooood! Jeg har litt dilla på squash om dagen. Den grønnsaken kan brukes til så mangt! I går fyllte jeg den med deilig kjøttdeigfyll og gratinerte i ovnen. Naaaam!

Squashen er egentlig en raring. Den inneholder faktisk hele 95 % vann. Så er du på jakt etter kalorier, finner du de neppe her! Hundre gram squash inneholder ikke mindere enn 16 kcal! Hah! Den fungerer nærmest som en svamp, noe som på et vis er helt genialt når det gjelder tilberedningen av den. Graver man ut “innmaten” og blander det med andre godsaker, vil den naturlig trekke til seg de andre smakene. Det er jo fint! Når man skal lage fylt squash, graver man som sagt ut “innmaten” og mikser den sammen med egentlig det du vil. Fyllet jeg laget i går smakte heeelt nydelig. Derfor deler jeg den med dere i dag!

Du trenger:
1 passe stor squash som du huler ut ved hjelp av en spiseskje.
Fyllet hakkes i småbiter og legges i en bolle. Oppe i denne bollen blander du også inn:
1/2 rød paprika i små terninger
1/2 gul paprika i små terninger
1 liten rødløk og 1 liten gul løk (eller en stor løk om du vil!)
2 hvitløksfedd
2 toppede ss hakket frisk gressløk
en neve jalapenos (fra glass), hakket i biter
1 ts hakket chili
2 ts paprikapulver
3 ts curry
2 ts salt

Squashfyllet vil naturligvis inneholde endel væske. Så stek på høy varme til det hele har trekt seg inn (ca.10min). Fyll squasjen, strø på parmasan og stek på 200 grader i 15 minutter. Når den er ferdig er det fint om den får ligge å avkjøle seg i noen minutter før man kaster seg over den. Naaaam!

Pssst! Det vil bli massevis med fyll igjen etter du hat fyllt de to uthulede squashene. Sett fyllet i kjøleskapet og bland det med litt kikerter til middag dagen deretter, eller til lunsj om du vil! Mums!

God mandag, søtiser!