Hei sveis!
I går fikk jeg akutt paicravings. Jeg kastet meg derfor rundt og tryllet frem en pai i en fei.  En himla god en også skal jeg si deg! Pai er så enkelt og godt! Passer like godt til hverdags som til helgekos med gjester rundt bordet. Paien kan varieres i det uendelige. Gårsdagens ble en enkel variant med skinke, purre og paprikafyll. Helt fantastisk godt!2015-08-31 20.02.12Paideig
150g romtemperert smør
100g malte havregryn
150g TEFF jyttemel – her kan du selvsagt bruke grovt speltmel om du tåler gluten!
2 ss vann

Bland det hele sammen til en fast og fin deig. Smør en paiform og trykk deigen ut slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ovnen på 200grader i 15minutter.

Paifyll
5 stk egg
3 dl valgfri melk
1 ts salt
0,5 ts pepper
200g skinke i terninger – gjerne røkt skinke
1 purre
1 spisspaprika
ca 100g revet ost
litt hakket gressløk

Pisk sammen egg, melk og krydder. Skjær skinke i terninger, del opp purren og skjær paprikaen i skiver. Surr skinken og purren i litt smør i stekepannen i noen minutter og fyll det forstekte paiskallet. Hell over eggblandingen, topp med revet ost, ressløk og paprikaskiver. Stek videre på 200grader i 20-25minutter. Nyt ved siden av en salat og for Ellisen sin del: en liten dæsj ketchup.

Psst! Vi laget paien melkefri i går ved å bruke soyamelk (kokosmelk fungerer også strålende!) og manchego (saueost) på toppen. 2015-09-01 12.45.08Fyllet kan som sagt varieres i det uendelige, her er det bare fantasien som setter grenser. Gårsdagens fyll var fantastisk godt og enkelt. Vi digget pai noe så inderlig, så vi skal repetere til helgen, men da tenkte jeg putte oppi chorizo, løk og soltørkede tomater istede. NAM!

Nå skal jeg kose med babyen min som ligger og knirker ved siden av meg. Babylykke altså!
Ha en strålende tirsdag!