Åh, jeg er altså så lykkelig over å endelig ha fått meg en glutenfri surdeigsstarter!! Jeg har testet mange typer mel og prøvd lage egen starter i fler år, men ikke fått det helt til. Jeg hadde faktisk gitt litt opp hele prosjektet. Helt til en tidligere kursdeltaker og nydelig følger hadde fått dreisen. Nå har jeg fått en levedyktig og veldig happy starter som bor på kjøkkenbenken min ved siden av “Ellinor” min 7 år gamle surdeigsstarter basert på rug. Dette er såå stas!

I sommer skal jeg bli kjent med starteren og teste den i ulike oppskrifter. Prøve og feile rett og slett.
Så langt virker den veldig enkel og fin. Blir raskt happy når den får mat og trives i kjøleskapet om den ikke brukes på en stund. I dag har jeg testet den for første gang. Jeg har bakt brød, og det brødet ble skikkelig-skikkelig bra!

Jeg har en greie for å lage en egen vri på alle oppskrifter, og spesielt når det gjelder surdeigsbakst må jeg gjøre det så enkelt som mulig. For en ting er sikkert, surdeig KAN være veldig komplisert og tidkrevende. Det skal brettes og eltes. Inn og ut av kjøleskap. Hos oss må det gå kjapt, kreve lite, også må resultatet selvsagt bli bra. Det er nok en gjenganger i alle mine oppskrifter. Kjappe måltider som smaker digg!

Seee på dette brødet da! Et halvgrovt glutenfritt surdeigsbrød med solsikkekjerner og linfrø!

Oppskriften skal testes igjen og igjen, kvalitetsikres. Den 10.august har jeg satt opp ny ONLINE SURDEIGSWORKSHOP, og om alt går etter planen blir det her mulighet for å få også glutenfri starter av meg. Det GLEDES! Så hold av 10.august, mer info kommer! Perfekt for deg som vil starte med surdeigsbakst enten den er med eller uten gluten!