Sånn her starter jeg dagen min om dagen. Hele huset er dilla på havregrøt pimpet på sprudlende sunn vis. Dette spiser vi ofte på denne tiden av året. Guffent ute, varm grøt inne.

Jeg elsker frokost og står heller opp en halvtime før enn å rushe i vei uten frokost i kroppen.Jeg liker pimpe grøten slik at den gir kroppen enda mer næring og holder blodsukkeret stabilt. Havregrøten i seg selv har mange gode egenskaper. Visste du at tarmforskere løfter frem grøten som en viktig bidragsyter til god tarmfunksjon? Den geleaktige konsistensen på grøten ser ut til å rense tarmen på et vis, dessuten er det mange som sliter med dårlig fordøyelse som får god effekt av grøt på morgenen.

Om jeg husker på det bløtlegger jeg havregryn i litt vann kvelden i forveien. Da går kokeprosessen super-kjapt! Jeg koker også grøten på havre eller mandelmelk og når den begynner å tykne rører jeg inn noen spiseskjeer chiafrø og kollagen. Chiafrø bidrar til fiber, protein og gode fettsyrer (omega 3), kollagen med protein.
På toppen av grøten, som er kronen på verket, bruke jeg en stor spiseskje nøttesmør. Gjerne hjemmelaget (dette er fantastisk godt!), eller økologisk peanøttsmør (inneholder mye protein!). Som sødme bruker jeg ofte eplebiter og aller helst også granateple. Et tips der er å «skrelle» en hel granateple en dag du har tid og oppbevare de gode, antioksidantrike granateplekjernene i et glass i kjøleskapet (et godt foodprepp tips!). Da har du digg topping til salat, yoghurt eller grøt lett tilgjengelig! Også må jeg ha litt kanel på toppen. Aller helst ekte ceylon kanel!

Ved siden av grøten hører en god kaffe til. Gjerne med litt steamet havremelk (les hvordan jeg lager kaffen min her), også kombucha! Jeg starter nesten alltid dagen med et glass kombucha. Gir kroppen og fordøyelsen en god start på dagen!

Hva starter du dagen med?