Hei sveis! Det å spise regnbuens farger hver dag gjør noe med kroppen vår. Da vil den få alt det gode den etterlyser av næringsstoffer og bli hoppende glad! Aller helst bør regnbuens farger kommer fra grønnsaker, så kan noe frukt komme som en liten dessert på toppen. Mange synes det er vanskelig å tvinne regnbuens farger inn i hverdagen, og mange spiser aaaaltfor lite fargerik mat. I dagens innlegg tenkte jeg tipse dere om den mest geniale saken som trolig finnes på planeten. En spirulizer! Den har stått øverst på ønskelisten min i en årrekke nå. Jeg synes grønnsaksrettene og ikke minst salatene ser så fantastisk fine og delikate ut med en gang grønnsakene er i fine strimler, korketrekkere og skiver. En av mine absolutt favorittretter er squashgetti. Tidligere har jeg brukt et juliennejern, altså et ostehøvellignende jern som lager fine spagetti skrimler. Saken er at jeg lenge har forbannet meg over det teite juliennejernet siden faren for å kutte av seg fingertuppene er stor. Likevel har jeg spist squashgetti til en stadighet, bare fordi det er så himla godt. Dessuten føler jeg at kroppen min blir så glad av de knasende grønnsakene som innbiller hjernen min om at de er spagetti. For en ting er sikkert. Magen og kroppen i sin helhet slår seg totalt vrang av pasta/spagetti, PLUSS at jeg synes det smaker alt annet enn godt. Jeg liker ikke spise mel strimler. Sånn føler jeg nemlig pasta smaker. Ok, jeg er sær, men hei! Når man kan erstatte pasta med MER grønnsaker så kan man strengt talt ikke gjøre annet enn å hoppe i taket! Han jeg deler seng med liker egentlig ikke squash, men elsker squashgetti. Han er nesten hakket med giret på sqashgetti retter enn det jeg er!

Til jul i år fikk jeg min etterlengtede spirulizer, og jeg kan fortelle at den og jeg allerede har blitt bestevenner! I skrivende stund har jeg akkurat laget fine strimler og korketrekkere av gulrot, agurk og rødbeter. Disse er grunnfundamentet i min nye favorittsalat som jeg spiser nesten hver dag (totalt dillet). Disse fargeglade og svært så næringsrike grønnsakene i en fin harmoni sammen med jernbomben quinoa, magnesiumbomben roccula, egg, antioksidantbomben paprika, og pesto. Herrefred, FOR en salat! Senere i dag blir det squashgetti carbonara med kylling og baconbiter til middag. Det er farlig godt! Psssst! Til carbonaraen er et tips å tilsette enda en eggeplomme i oppskriften – da blir den ekstra kremet og tykk. Mums!
IMG_2737IMG_2739Med en spirulizer er det helt klart lett å flette inn en haug av fargesprakende grønnsaker i alle måltidene i  hverdagen. Det er jo ingen hemlighet at det er lettere å spise frukt og grønnsaker når det er skåret i fine biter. Du finner spirulizer blant annet her.

PS! Jeg fikk to spirulizere til jul, og ønsker å selge en av de til dere. Den er selvsagt uåpnet og fin. Selger den for 399,- inkludert frakt! Send meg en mail om du er interessert (linn@sprudlendesunn.no). – SOLGT!
Førstemann til mølla! Fin søndag til dere!