GUTTA KRUTT EPLEKAKE
I dag tar vi livet med ro og tar dagen som den kommer. Hele gjengen er hjemme og loffer rundt i ulltøy. Vi har spist lang frokost, gått tur i deilig høstvær, og planlagt den kommende uken. Siden jeg knapt har sett snurten av mannen i huset de siste månedene på grunn av husbygging er det så deilig med en frihelg sammen hele gjengen! Siden vi har fått en haug med epler har gutta mine bakt tidenes eplekake. Den ble til på slump og er virkelig noe av det beste jeg har smakt på lange! Jeg rakk heldigvis å få tatt noen fine bilder av kaken før gjengen min kastet seg over den. Nå er det bare noen smuler igjen! Jeg velger døpe kaken for gutta krutts eplekake for det er virkelig de to bakerne her som skal ha æren. Fine folka mine!
GUTTA KRUTT EPLEKAKE
Til en liten form trenger du:
2 økologiske egg
100g kokossukker
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
50g havremel
ca 30g TEFF mel
ca 30g Bokhvete mel
100g yoghurt naturell/kokosmelk
5 ss pulp etter eplegulrot juicing (kan erstattes med 1/2 revet gulrot)
1 ts bakepulver
2 epler i skiver
2 ss kokossukker
1 ts kanel
Skjær epler i skiver og sleng de i en liten kjele sammen med 2 ss kokossukker og kanel. La stå på svak varme til eplene er møre. Pisk eggedosis av egg og sukker, blant resterende ingredienser i eggedosisen og blant forsiktig med en slikkepott. Hell kakerøren i en smurt form/silikonform (vi brukte en liten silikonbrødform), hell over de møre epleskivene og karamellsausen som har blitt til i kjelen. Stek midt i ovnen på 170grader i 25-30minutter. Jeg anbefaler å slenge denne godsaken sammen i en fei, lage en middagsplan for den kommende uken mens du venter på at den blir klar, og nyte den med en god kopp te eller kaffe. Prikken over i`en tror jeg hadde vært en klatt pisket fløte, men det hadde vi ikke her i hus.