GUTTA KRUTT EPLEKAKE

I dag tar vi livet med ro og tar dagen som den kommer. Hele gjengen er hjemme og loffer rundt i ulltøy. Vi har spist lang frokost, gÃ¥tt tur i deilig høstvær, og planlagt den kommende uken. Siden jeg knapt har sett snurten av mannen i huset de siste mÃ¥nedene pÃ¥ grunn av husbygging er det sÃ¥ deilig med en frihelg sammen hele gjengen! Siden vi har fÃ¥tt en haug med epler har gutta mine bakt tidenes eplekake. Den ble til pÃ¥ slump og er virkelig noe av det beste jeg har smakt pÃ¥ lange! Jeg rakk heldigvis Ã¥ fÃ¥ tatt noen fine bilder av kaken før gjengen min kastet seg over den. NÃ¥ er det bare noen smuler igjen! Jeg velger døpe kaken for gutta krutts eplekake for det er virkelig de to bakerne her som skal ha æren. Fine folka mine!

GUTTA KRUTT EPLEKAKE

Til en liten form trenger du:

  • 2 økologiske egg

  • 100g kokossukker

  • 1 ts kanel

  • 1 ts kardemomme

  • 1 ts vaniljepulver

  • 50g havremel

  • ca 30g TEFF mel

  • ca 30g Bokhvete mel

  • 100g yoghurt naturell/kokosmelk

  • 5 ss pulp etter eplegulrot juicing (kan erstattes med 1/2 revet gulrot)

  • 1 ts bakepulver

  • 2 epler i skiver

  • 2 ss kokossukker

  • 1 ts kanel

Skjær epler i skiver og sleng de i en liten kjele sammen med 2 ss kokossukker og kanel. La stÃ¥ pÃ¥ svak varme til eplene er møre. Pisk eggedosis av egg og sukker, blant resterende ingredienser i eggedosisen og blant forsiktig med en slikkepott. Hell kakerøren i en smurt form/silikonform (vi brukte en liten silikonbrødform), hell over de møre epleskivene og karamellsausen som har blitt til i kjelen. Stek midt i ovnen pÃ¥ 170grader i 25-30minutter. Jeg anbefaler Ã¥ slenge denne godsaken sammen i en fei, lage en middagsplan for den kommende uken mens du venter pÃ¥ at den blir klar, og nyte den med en god kopp te eller kaffe. Prikken over i`en tror jeg hadde vært en klatt pisket fløte, men det hadde vi ikke her i hus.

Forrige
Forrige

SLOW JUICER

Neste
Neste

HIMMELSKE LAKRISKUBER