Hei hå!
I dag har jeg hatt et mini snopkurs på koselig frokostevent med den herlige gjengen i Supernature, Helios og Cocosa. Jeg fartet inn med toget så altfor-altfor tidlig og hadde på forhånd kokkelert masse deilig smaksprøver. Blant smaksprøvene hadde jeg med meg min nye favoritt, havrekjeks jule-edition! De populære havrekjeksene har fått på seg julenissedrakt! Disse er altså sååå gode! De smaker jul!

Til 12 kjeks trenger du:
100g mykt smør
1 dl kokossukker
1 ts vaniljepulver
3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl quinoamel/evt speltmel om du tåler gluten
1 egg
1 ts nellik
1 ts kanel
½ ts malt ingefær
1 dl tørkede tranebær

La smøret være mykt og bland inn sukkeret. Bland så inn resten av ingrediensene. Form deigen til flate runde kjeks på bakebrettet og stek i ovnen på 180grader i 15-16minutter. PS! Jeg bruker ofte Helios quinoamel for å gjøre kjeksene mer næringsrike, glutenfri og saftige. Fullkornsrismel eller bokhvetemel fungerer også om du ønsker de glutenfri.

Disse kjeksene holder seg fint i tett boks i flere uker. Jeg serverer alltid disse til happy kids når gutta har besøk. Alltid like poppis!