Åh, nå fikk jeg lyst til å skrive: Hei bloggen! Vipps var vi godt i gang med august og høstens eventyr banker på døren. I skrivende stund høljer regnet ned utenfor, jeg har tent levende lys, laget meg en kaffe og benket meg med mandagsjobb. Endelig litt tid til overs! Nå er det virkelig på tide med faste bloggspalter og ikke minst en månedsoppsummering! Sommeren flyr bare forbi, så denne gangen må juni og juli slås sammen i et og samme innlegg. I forrige månedsoppsummering (HER) sto livet litt på vent, nå derimot: høygir på store og små! Denne høsten har startet med et pang. Og det i positiv forstand! Skolestart, barnehagestart og hundre planer og gøyale ting å styre med i Sprudlende Sunn. Men nå: Oppsummering av juni og juli!

TRE FINE TING

Altså, sol, sommer og ferie. Det byr jo bare på fine øyeblikk det!
1. IDYLLFESTIVAL – Vi slo oss løs med fine venner på festival i favorittbyen vi. Sankthanshelgen byr alltid på fri-helg, nesten alltid fint vær og fine venner. Festival er SÅ gøy!
2. RISHOLMEN – Hvert år flytter jeg og gjengen min ut på sommerøya i vårt fine lille sommerhus. Der jobber jeg som privat kokk og holder styr på hovedhuset på øyen. Det har jeg gjort siden jeg var 16 år og det er skikkelig sommer for meg. Vi har det for fint til at jeg kan slutte, så da blir det kombinert jobb og ferie hver sommer! Heldigvis synes gjengen min det er like fint som meg der!
3. DANMARKSFERIE – Litt spontant slang vi oss med svigers til Danmark. Digg med helt fri! Været var ikke det beste, men det gjorde ingen verdens ting. Vi fikk noen dager på stranden, ellers fartet vi til Ålborg og fikk med oss både zoo, streetfooden og masse annet gøy!

MÅNEDENS FAVORITTOPPSKRIFT

Rågod MANGOKAKE! Denne vet jeg mange av dere har testet. Jeg har blitt tagget på instagram en hel del, og heldigvis digger dere denne like mye som meg. Skikkelig frisk og god sommerkake! NAM! Denne tror jeg må lages i morgen. Jeg er eeegentlig i gang på KICKSTART (Elsker at så mange av dere også er med!), men i morgen har jeg bursdag. Det er vel grunn nok til å lage kake? 😉 Oppskriften finner du HER.

TRE TING Å GLEDE SEG TIL

1. MATKURS OG FOREDRAG – Samarbeidsprosjektet jeg har med Sarpsborg kommune fortsetter og vi tilbyr familier og fritidsklubber matkurs også denne halvdelen av året. Dette er så fantastisk bra tiltak! Jeg er overbevist om at kunnskap er makt, og ved å tilby matkurs, lære bort tips, triks og oppskrifter gjør vi tiltak for å bedre folkehelsen!
2. EMIL 4 ÅR! – Tenk at min elskede lille venn blir 4år! Det er fire år siden jeg satt utålmodig og høygravid. Fire år siden jeg skaffet meg verdens beste vikar og tok helt fra fra ernæringsfysiolog jobben. FIRE ÅR! Jeg elsker bursdager. I fjor hadde vi pannekakefest med fargeglade pannekaker i tre ulike varianter, smoothies og frukt (se bilder HER). I år har han bestilt Spiderman-tema, nå må jeg bare finne ut av hva som skal kokkeleres og serveres. Bursdag er gøy!
3. SPENNENDE PROSJEKTER! Jeg jobber med mye spennende om dagen. Det tar mye tid, men når noe er gøy er det ingenting som er mer givende. Kanskje jeg røper det snart?

MÅL FOR HØSTEN

Det jeg digger mest med denne tiden av året er følelsen av blanke ark og en ny epoke. August er på mange måter som januar. Folk er fulle av motivasjon og giv, love it! Det er fint å reflektere litt over halvåret som har gått. Er du fornøyd med det, eller er det noen endringer som bør gjøres slik at neste halvår blir knall? Jeg har fler ting jeg synes er vanskelig og har lyst til å endre på. Alt handler i bunn og grunn om planlegging!

1. JOBBTID VS FAMILIETID – Jeg har som mål å bli flinkere til å dele jobb og familietid. Jobben min er like mye en livsstil som noe annet og er med meg hele tiden. Det er likevel viktigere for meg enn noen gang å bli flinkere til å sette av jobbtid og familietid. Jeg kan fort henge meg opp i telefonen mens barna trenger meg fordi et innlegg skal publiseres eller jeg skal svare på en mail. Denne høsten starter min eldste lille venn på skolen og jeg vil være der for han når han trenger meg. Han skal derfor få ha kortere dager og kunne komme hjem rett etter skolen noen dager. Det betyr at jeg MÅ stå opp tidligere, være mer effektiv på morgenen og få inn mer strukturert jobbing når han er på skolen.
2. MER LØPING – Er det noe som gir energipåfyll til denne kroppen så er det løping. Jeg elsker å trene og er heldig som får trene fast med en herlig gjeng nabodamer. Målet er å få inn et par løpeøkter i tillegg. Mest for å klarne hodet, få energi og føle meg fresh!

Hva er dine mål for høsten?