Åå, som jeg har gledet meg til første desemberdag. Flaks at dagen faller på en lørdag, så har vi litt ekstra tid til å kose oss! Planen er å dra på julemarked, og kanskje vi rekker bake pepperkaker også. Jeg har pepperkakedeig liggende klar i kjøleskapet nemlig! Verdens beste pepperkakeoppskrift finner du i Juleheftet.

Så til måneden som gikk. Takk for nå NOVEMBER. Du har vært som novembermåneder flest, mørk og våt, men langt fra trist!

TRE FINE TING

1. Lansering av julehefte! 13 november lanserte vi vårt splitter nye julehefte. Det er altså så stas å dele et hefte med våre aller kjæreste juleoppskrifter. Mange av oppskriftene er vandreoppskrifter vi har arvet av bestemødre og oldemødrene våre. Vi ønsker slå et slag for de gamle tradisjonsoppskriftene og skal lage både lammerull, sylte og ingefærøl til jul. I tillegg til alt det søte da! Les mer om det fine juleheftet vårt her.
2. Messehelgen! Altså, det var så gøy å ha snopkurs og møte så mange fine folk på Body Mind Spirit messen forrige helg. Randi og jeg slo jo to fluer i en smekk og hadde julebordshelg i Oslo i samme slengen. En skikkelig bra helg!
3. Julesnopkurs. Jeg har i tillegg til snopkursene på messen forrige helg snikstartet litt på julen og hatt tre store snopkurs allerede. På torsdag hadde jeg snopkurs på hjemmebane. 8 fine damer kom hjem til meg, vi kokkelerte masse deilige søte favoritter fra juleheftet. Neste kurs ut er 10 desember, og det er allerede fullt. Også skal jeg ha minikurs på Julemarked 5 desember i Moss. Det er åpent for alle og helt gratis. Kanskje vi sees der?

MÅNEDENS FAVORITTOPPSKRIFT

Det MÅ bli blomkålwrapsen! De har jeg laget en hel del i det siste, og de vet jeg mange av dere har testet også. Rågode, enkle og fulle av næring kroppen blir glad av!

TRE TING Å GLEDE SEG TIL

Altså desember er en eneste stor gledesmåned! Jeg kunne ramset opp sikkert 20 ting jeg gleder meg til, men jeg skal prøve være kort.
1. Jentetur til London! Jeg klinker til å setter meg på flyet til London allerede i morgen, jeg. De fine venninnene mine overrasket meg med tidenes 30års gave, så nå blir det juletur på hos mor i huset. Gjett om vi skal kose oss!
2. Snøfall-teater med hele storfamilien. I år gjør vi en annen vri på julegavene og gir hverandre en opplevelse i stedet for å kjøpe ting man i utgangspunket ikke trenger. Vi tar derfor en kosedag i hovedstaden sammen alle mann og topper det hele med teater. Det blir stas!
3. Julaften! Jeg kommer ikke foruten julaften altså. Julemennesket i meg elsker alt ved den dagen. En ny tradisjon vi startet i fjor er å samle hele storfamilien hos oss. Jeg elsker by inn til selskapeligheter og gleder meg til å diske opp med julemat, julebakst, ingefærøl, sunn snop og mer til. Julen er fin altså!

..også gleder jeg meg veldig til alle de koselige desembermorgenene med koselige frokoster og disse to! Se de to i dagtidlig som gleder seg til å åpne kalendergavene da!

MÅL FOR DESEMBER

1. De siste tre månedene har jeg hatt som mål å løpe 2 ganger i uken. Sist måned klarte jeg ikke helt å få det til og ga skylden på tidsklemma. Denne måneden har jeg faktisk blitt tatt litt av løpebasillen igjen. Jeg elsker løpe i rufsevær for så å komme inn til en varm dusj. Med mange regnværsdager har det også blitt mange løpeturer. Det var jo et mål for november jeg kan veive med armene over å ha klart. Desemberværet her ved kysten i Østfold pleier ikke bestå av spesielt mye snø, så jeg satser på at desember blir en like fin løpemåned. Løping, spesielt langs vannet gir meg altså så mye. Balsam for sjela!
2. I oktober var kalenderen min helt sprengt. Jeg gjorde altså SÅ mye gøy og hadde så mye planer i hodet. Jeg satte meg som mål for november å rydde litt opp i kalenderen og faktisk rydde litt plass til roligere dager også. Det har jeg faktisk klart! November har vært roligere, men like innholdsrik. Mål for desember er å finne juleroen. Jeg skal ha fler julesnopkurs som gir meg så mye glede, og siste del av måneden er rolig og skal bare tilbringes med familien min. En oppladning til nytt år er alltid fint!
3. Selge oss tomme for Julehefter. Det er vel lov å håpe på? Jeg blir så glad for hver og en bestilling og håper mange av dere lager gode sunnere varianter av julesnop i år!

Ønsker dere en nydelig 1.desemberdag!