FOR en fin gjeng som har kastet seg på Helt ren – Helt naturlig utfordringen! Det gleder ernæringsfysiologens hjerte at så mange vi bli med på en måned med helt ren og naturlig mat laget fra bunnen av. Det å vinke farvel til sukker, hvetebakst, ferdigkjøpt hel eller halvfabrikata og ikke minst kunstig søtning og andre tilsettningsstoffer er bra, bra, bra! Kroppen vil juble, jeg lover! Håper vi blir fler, bare å kaste seg med! Husk å hashtagg instagrambildene dine med #heltrenheltnaturlig, og skriv gjerne en kommentar at du er med.

I dag er det gladstemning i heimen. Ikke bare er det sol ute, men sol i sinnet også. Jeg startet dagen med en elskbar havregrøt pimpet på sprudlendesunn måten såklart. Til å bli glad av!Jeg er en frokostelsker og en søtmums. Så denne deilige frokostgrøten er laget av 1,5 dl glutenfri havregryn (gluten er ikke noe som hører hjemme i noens kropper – så prøv deg uten den kommende måneden mens utfordringen er ON da vel!) kokt opp med 3,5dl vann og litt salt. Når grøten har småputret i noen minutter rører jeg inn ca.0,5dl mandelmelk og lar den koke inn. Sååå pimper jeg den opp med en halv ts vaniljepulver (heeeelt magisk i grøten!), 1 ss kaldpresset Cocosa og 8-10 dråper Stevia med vaniljesmak. Grøten topper jeg med nøttesmør rørt sammen med litt yaconsirup og noen fine blåbær. Nøttesmør med yacon er så digg at jeg dåner litt. Har som regel alltid en beholder med mandel/pecannøttsmør rørt sammen med noen ts yacon, litt vaniljepulver, noen dråper Stevia med smak (gjerne toffee), og noen ganger litt rått kakaopulver. Oh my! Smaker heaven både i grøten, men også på knekkebrødet, på skiven og i kikertpannekake. Mums mums mums! Grøten når nye høyder med litt gode fettkilder fra nøttesmøret og covosaen, og blir hakket mer blodsukkervennlig for kroppen.

I skrivende stund sluker jeg siste rest av latten med mandelmelk og blar meg igjennom kalenderen for å finne datoer til vårens kurs i regi av Sprudlende Sunn. Planen er et eller to kurs i Oslo nå i april/mai. Jeg vil ha 8-10 pers. pr kurs for at kurset skal bli noe av, hvem er med? Ta deg en titt på nettsiden og les om de kommende kursene om det er av interesse. Matlagningskurs og Snop-og sjokkiskurs er noe av det morsomste og fineste jeg vet om. SÅ gøy å kokkelere deilig mat/snop og skravle om ernæring med fine mennesker!
Ha en strålende onsdag, fininger!