Hei hå, og GOD tirsdag! Håper dere har hatt en strålende påske?  Det har nemlig jeg! Lille mini har gått sin første skitur (eller iallefall vært med). Hengende i bæreselen innpakket i varme klær og med briller på nesen hadde han det veldig så fint han! Jeg for min del har utnyttet påskesolen til det fulle, blitt noen fregner rikere, og mumset sprudlende sunt påskesnop. Helt herlig! Jeg vet det er mange som har tatt et dypt dykk ned i påskegodiset og blitt værende der hele påskeuken. Jeg vet også at det er mange som har inngått godtelover og det hele med seg selv av både dårlig samvittighet, men også fordi sommer og bikinisesong nærmer seg med stormskritt. Jeg har også tatt et dypdykk ned i påskesnopet, men kun snopet som gjør meg hoppende glad. Likevel har ferie en rar innvirkning på kroppen, og når vaner man ellers trives med i hverdagene blir liggende hjemme kommer man fort ut av balanse. Jeg har savnet grønnsakene jeg! Så i dagtidelig, når jeg sto på kjøkkenet og så på at juicemaskinen presset dagens juice, fikk jeg en idé. Hva med en aldri så liten månedsutfordring? Utfordringen Helt ren – Helt naturlig bygger på grunnfundamentet til Sprudlende Sunn. Nemlig å kunne inspirere og motivere til en sunn livsstil bestående av ren, naturlig mat. Mye grønnsaker, naturlig rent kjøtt, egg, gode oljer, bær, nøtter, osv. Med utfordringen ønsker jeg å kunne motivere deg som ønsker å gjøre endringer i kostholdet – men trenger et spark bak, deg som vil stramme opp og gå ned noen kilo før sommeren er her, deg som trenger inspirasjon til å spise renere og mer grønnsaker, og deg som allerede lever sunt og som kanskje kan være med å motivere andre. Helt ren – Helt naturlig utfordringen går ut på å leve en måned helt fri for ferdigmat, helt uten sukker, gjær, og gluten. Altså en ren måned med mye grønnsaker og all mat laget fra bunnen av. Helt ren – Helt naturlig starter imorgen 3.april og varer frem til 3.mai. Are you in?

Bli med på utfordringen ved å skrive en kommentar i kommentarfeltet, og fortell gjerne hvordan det går underveis! Jeg vil daglig (så langt det lar seg gjøre) presentere en eller flere av mine måltider her på bloggen, for å gi dere motivasjonen og boosten dere trenger. Jeg er en aktiv instagrammer (linn_sprudlendesunn it is!), og vil også daglig legge ut bilder der og hashtagge #heltrenheltnaturlig. Supergøy om du som blir med også hashtagger måltidene dine. Da vil vi sammen motivere hverandre, og jeg kan jevnlig samle bildene og presentrer de på bloggen. Har du blogg, så del gjerne utfordringen videre ved å dele bildet over, på den måten kan få med flest mulig på utfordringen. Jo flere som kan motiveres og inspireres til en sprudlende sunn livsstil jo bedre! Dette blir så bra! Hurra for en aprilmåned bestående av bare ren og naturlig mat som gjør kroppen vår hoppende glad!!!

Jeg starter i dag med å vise dagens fargeglade frokost. Hjemmebakte knekkebrød (jeg liker denne oppskriften), med makrell i tomat, litt majones, mye grønnsaker og en grønn gledesspreder av en juice. Helt ren – Helt naturlig! Når det gjelder ren og naturlig er det selvsagt lov med pålegg av rent kjøtt, ferdigkjøpt majones (selvom hjemmelaget er hakket bedre) og makrell i tomat (og lignende pålegg). Tenk så naturlig som mulig, og velg bort syltetøyet, lett leverposteien med den eviglange ingredienslisten og skinkepålegg som servelat, kalverull osv. Den grønne gledessprederen av en juice består av; 2 brokkolistilker (tar alltid vare på etter middagen), 1 eple, 3 never spinat, 3 never bladpersille med stilk og en skive sitron. Prøver nemlig å vende meg til rene grønnsaksjuicer om dagen. Denne var frisk, god og ikke minst sunn!

Håper dere alle er klare for utfordringen! Gleder meg!