HIMMELSKE DADDELKARAMELLER
Dette er farlig god snop! Nå er du altså advart.
Disse har fulgt meg siden et av mine første snopkurs for snart 10 (!!) år tilbake. Jeg samlet små gjenger på 6-7 damer inne på mitt lille kontor hvor jeg hadde kostholdsveiledninger på dagtid. På den tiden var det ingen som hadde hørt om sunn snop og rå sjokolade, så mange reiste langt for mitt lille minikurs. Fine minner!🥰
Dette er luksuskonfekt!
Mange som tror de ikke liker dadler må tro om igjen, for disse er helt koko gode!
Du trenger:
10 stk ferske dadler
1 dl naturelle cashewnøtter eller annen nøtt
1/2 ts vaniljepulver
1/2 plate mørk sjokolade
Havsalt
Tips! Kjøp ferske dadler i pappboks, de står ofte i fruktdisken på butikken.
Kjør nøttene til mel i en stavmikserbeholder, tilsett dadlene (husk å fjerne steinen) og vaniljen. Kjør til en seig røre.
Daddelkaramellen er nå klar og skal rulles til kuler. Ha litt olje eller vann på hendene og rull kuler. Et smart tips er å ha matpapir, bakepapir eller lignende på en asjett, også legger du kulene der. Er kulene vanskelige å forme? Klatt de ut med en skje dyppet i vann. Sett asjetten med kulene i fryseren i 30 min.
Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp kulene i sjokoladen en etter en. Topp gjerne med en klype havsalt. Oppbevar kulene i kjøleskapet.
Disse måå prøves!