Hei i torsdagen!
I går holdt jeg foredrag for en stor gjeng damer, snakk om energiinnsprøytning! Det er så kult å inspirere! Jeg snakket om mat som gjør kroppen glad og snakket mye om tarmhelse, matens påvirkning på tarmen vår og derigjen tradisjonsmat. Jeg får ikke lovpriset surdeigsbakst, kraftkoking og hjemmelaget mat fra bunnen nok!

Lever er en gullgruve til næring. Kroppen vår jubler om vi tilfører annet enn bare muskelkjøtt. Innmat byr ikke akkurat opp til dans for mange, men leverpostei derimot. Det er innmat de aller fleste spiser. Leverposteien i butikken har som regel i underkant av 30% leverinnhold i tillegg til fyllmasse i form av stivelse, sukker for smak og nitritt for blant annet farge. Mange varianter inneholder også melk og hvetemel.  Jeg har kommet over en økologisk postei fra matbutikken i Sverige som ikke inneholder verken nitritt eller sukker, men leverinnholdet er fortsatt ikke til å juble over. Derfor kokkelerer jeg heller min egen! Nå har jeg testet denne oppskriften et par ganger og barna går bananas hver gang. Emil vil helst spise leverpostei med skje, og det får han også innimellom. Han liker godt konsistens og litt motstand slik at de tre tennene hans får litt å bryne seg på, så en tynn surdeigsskive med en masse leverpostei er også poppis. Så poppis at armer og bein går ukontrollert til alle kanter. Søteste jeg har sett! Nesten så jeg må filme for å vise at jeg snakker sant. Leverpostei er derfor favorittmat å regne. Jeg er ganske så begeistret for posteien selv og spiser det stort sett hver dag. Fullspekket med næring og grådig godt! Det beste med leverpostei er at det er så enkelt å lage. Jeg tør påstå at du klarer deg på 15-20minutter!2011-01-18 12.34.11-1

HJEMMELAGET KYLLING LEVERPOSTEI

Du trenger:
500g kyllinglever – aller helst økologisk fra Holte gård, men du får også kjøpt frossen kyllinglever i de fleste matbutikker
1 rødløk
3 hvitløksfedd
8-10 gode ss meierismør
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts timian
1 ss balsamicoeddik
2011-01-16 18.39.54Vask leveren i kaldt vann og skjær i mindre biter. Hakk løk og hvitløk, og stek i en god klatt smør til løken er myk. Tilsett leveren og 2-3 gode ss smør (gjerne økologisk). Krydre og tilsett balsamicoen. Stek til leveren er stekt, men la den gjerne være litt rosa i midten. Putt det hele i blender og kjør til en glatt fint konsistens. Tilsett en og en ss av gangen med smør og blend til en fin glatt postei. Hell i passe store former og sett i kjøleskapet. Den er beste dagen etter, men kan fint smakes på med én gang! Denne egnes deg også supert til å fryse ned. Ypperlig pålegg til små og store! For de aller minste (4-6mnd) kan leverpostei fint spises med skje, men dropp da å tilsette salt. Supernæring til små voksende babykropper!

I skrivende stund sitter Emil og jeg og mumser nystekt havrebrød med leverpostei. Digg lunsj før vi skal farte av sted på Gressvikklinikken for en møte med fine kollegaer. Hei så lenge!

Pssst! Bor du i Østfold og undrer deg hvor de har Holtekylling og lever? De har på Ertnes kjøttforretning i Rygge og på Bjølsund gårdsbutikk (supresøt øko gårdsbutikk) langs ryggeveien.