HJEMMELAGET LEVERPOSTEI

I gÃ¥r holdt jeg foredrag for en stor gjeng damer, snakk om energiinnsprøytning! Det er sÃ¥ kult Ã¥ inspirere! Jeg snakket om mat som gjør kroppen glad og snakket mye om tarmhelse, matens pÃ¥virkning pÃ¥ tarmen vÃ¥r og derigjen tradisjonsmat. Jeg fÃ¥r ikke lovpriset surdeigsbakst, kraftkoking og hjemmelaget mat fra bunnen nok! Lever er en gullgruve til næring. Kroppen vÃ¥r jubler om vi tilfører annet enn bare muskelkjøtt. Innmat byr ikke akkurat opp til dans for mange, men leverpostei derimot. Det er innmat de aller fleste spiser. Leverposteien i butikken har som regel i underkant av 30% leverinnhold i tillegg til fyllmasse i form av stivelse, sukker for smak og nitritt for blant annet farge. Mange varianter inneholder ogsÃ¥ melk og hvetemel.  Jeg har kommet over en økologisk postei fra matbutikken i Sverige som ikke inneholder verken nitritt eller sukker, men leverinnholdet er fortsatt ikke til Ã¥ juble over. Derfor kokkelerer jeg heller min egen en gang i blant! NÃ¥ har jeg testet denne oppskriften et par ganger og barna gÃ¥r bananas hver gang. Emil vil helst spise leverpostei med skje, og det fÃ¥r han ogsÃ¥ innimellom. Han liker godt konsistens og litt motstand slik at de tre tennene hans fÃ¥r litt Ã¥ bryne seg pÃ¥, sÃ¥ en tynn surdeigsskive med en masse leverpostei er ogsÃ¥ poppis. SÃ¥ poppis at armer og bein gÃ¥r ukontrollert til alle kanter. Søteste jeg har sett! Leverpostei er derfor favorittmat Ã¥ regne.

Jeg er ganske sÃ¥ begeistret for posteien selv og spiser det stort sett hver dag. Fullspekket med næring og grÃ¥dig godt! Det beste med leverpostei er at det er sÃ¥ enkelt Ã¥ lage. Jeg tør pÃ¥stÃ¥ at du klarer deg pÃ¥ 15-20minutter!

HJEMMELAGET KYLLING LEVERPOSTEI

Du trenger:
500g kyllinglever - aller helst økologisk fra Holte gård, men du får også kjøpt frossen kyllinglever i de fleste matbutikker
1 rødløk
3 hvitløksfedd
8-10 gode ss meierismør
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts timian
1 ss balsamicoeddik

1. Vask leveren i kaldt vann og skjær i mindre biter.
2. Hakk løk og hvitløk, og stek i en god klatt smør til løken er myk. Tilsett leveren og 2-3 gode ss smør (gjerne økologisk). Krydre og tilsett balsamicoen. Stek til leveren er stekt, men la den gjerne være litt rosa i midten.
3. Putt det hele i blender og kjør til en glatt fint konsistens. Tilsett en og en ss av gangen med smør og blend til en fin glatt postei. Hell i passe store former og sett i kjøleskapet. Den er beste dagen etter, men kan fint smakes på med én gang! Denne egnes deg også supert til å fryse ned. Ypperlig pålegg til små og store!

For de aller minste (4-6mnd) kan leverpostei fint spises med skje, men dropp da å tilsette salt. Supernæring til små voksende babykropper!

Forrige
Forrige

MANDELKJEKS

Neste
Neste

BABYMATKURS