Jeg synes alltid det er så gøy å ta en titt i andres kjøleskap. Kjøleskapet ditt sier mer om deg enn du aner. Vis meg kjøleskapet (og kjøkkenskapet) ditt og jeg skal si deg hvem du er! Vil dere se i mitt? Jeg advarer om et lite sammensurium av et lite kaos, for det er klart at hele vitsen med å vise frem kjøleskapet blir borte om jeg skal rydde!
2016-03-02 16.42.40Øverst: økologisk rømme, kokosmelk, økologisk suragurker, Oatly sin nye havremelk MED krydder beregnet for chaite (hallois så godt!), økologisk tacosaus og økologisk fetaost laget på geit. Flasken og boksen øverst er Emil sin middag og litt morsmelk som jeg blander inn i både grøt og puréer. Under er en boks med kraft (har alltid en boks i kjøleskapet som kan lures inn i det meste), tomater, mangotango smoothie til Emil, et lite lager av verdens beste øko leverpostei  og rå sjokolade i snacks skålen (alltid på plass! Nam!). Champis (ikke at jeg drikke det som ofte! hoho), dill (et must til fiskemiddagen),middagsrester (tror det var kyllinggryte som ble spist til lunsj dagen etter) og en pakke øko kjøttdeig.

Under der igjen: Stangekylling, økologisk brie, økologisk ost, diverse pålegg (salami, leverpostei, brun geitost og kaviar). Vi kjøper til og med øko salami i Sverige. Ikke rart vi har blitt helfrelst av å fylle opp kjøleskapet med økovarer fra Sverige en gang i mnd! En del av meg ønsker å bruke norske økoprodukter for både å øke interesse og etterspørsel, som igjen kan presse pris, men siden utvalget er dårlig og pisen er høy er det altfor vanskelig å la være turen over grensen når vi bor der vi bor.

En stor del av kostholdet vårt inneholder regnbuens farger, og disse fyller selvsagt store deler av kjøleskapet vårt. Der prøver jeg også å velge økoloisk så godt det lar seg gjøre. I kjøleskapet har vi alltid: paprika, gulrøtter, agurk, søtpotet, pastinakk, brokkoli, blomkål, løk, spinat, ruccola, salat og epler. Øverst i kjøleskapsdøren har vi et lite lager av smør, helst fra Rørosmeieriet (NAM!), under har vi balsamico til topping på salaten, omega Cure (favoritt omega3 olje), d-dråper, B-vitaminer, soyasaus og linfrøolje. Under der igjen: Vita Biosa. En favoritt og tarmens beste venn. Perfekt om man ønsker god bakterieflora i tarmen. Jeg skal vie et eget innlegg til den en dag. Må le litt av lageret av ketchup og sennep. Skulle tro vi spiste pølser annenhver dag! Nederst: Kaffehavremelk (dilla!), urter og kaldt sitronvann. Økologiske egg er et must og er en viktig del av kostholdet vårt. Det står ikke i kjøleskapet siden vi har et eget lite lager av egg på terrassen vår!

I kjøkkenskap har jeg:

 • Diverse naturlig glutenfrie melsorter: kikertmel, bokhvete, TEFF mel, havregryn/mel, sesammel og mandelmel.
 • Spelt og rugmel til surdeigsbaking.
 • Diverse frø (soksikke, sesam, linfrø og gresskarkjerner) og usaltede nøtter (cashew, mandler, valnøtter og paranøtter)
 • Søtning: kokossukker, steviadråper med ulike smaker, honning, yacon, kokosblomstsirup, litt sukrin
 • Quinoa, kikertpasta, bønnepasta
 • Bokser med øko linser, bønner, kikerter, hakkede tomater, tomatpuré, kokosmelk.
 • Te og kaffe i lange baner
 • Krydder
 • Supermat: Greens (chorella, spirulina, hvetegress), gojibær, chiafrø, hempfrø, hempproteinpulver
 • Hjemmebakte knekkebrød
 • Rosiner, dadler og øko aprikoser
 • Müsli fra René Voltaire eller hjemmelaget

Fikk du litt inspirasjon nå?
Avslutter med et bilde av blidfisen min på babymatkurs. Til torsdag skal han og jeg ha noen fine mammaer og babyer på kurs hjemme hos oss. Det er jo klart at man inviterer til kurs på hjemmebane når man lever i et lite kaos av flytteesker. Meg i et nøtteskal altså!
2016-02-25 13.08.10God søndag!