Hei hå og riktig god første februardag!
Januar kunne ikke vært finere i år, og vi avsluttet måneden med stil: En hel helg på isen med skøyter på beina og gode kjeks på lur i matpakken. Her ved kysten på østlandet er vi ikke bortskjemte med vinter wonderland, faktisk er det mest “slush-føre” og mørke dager hele vinteren. Vi booket oss derfor hytte i Uvdal en langhelg i starten av måneden for å virkelig få lekt oss i snø og nydelig føre. Den helgen ble MAGISK, og da vi kom hjem til Fredrikstad igjen var det blitt kaldt og vinter wonderland her også. Lykke for store og små!

Jeg tenker fortsette med den faste månedsfavoritt-spalten her på bloggen. Det er stas å evaluere litt av måneden som gikk, og ikke minst vise frem favorittene. Januarfavorittene bærer også preg av 10 dager på kickstart med nydelig fargeglad mat. Jeg er SÅ takknemlig over alle som kastet seg med på den nye Kickstart 2.0 menyen i januar. Jeg har fått så mange nydelige mailer med fantastiske resultater. Mange har til og med slengt seg med på Spis deg slank og glad som startet I DAG. Det er så stas, det! Jeg er så takknemlig over å ha en fin gjeng jeg kan følge tett mot store og små mål frem mot våren. Noe så fint!

Her kommer mine favoritter fra årets første måned!

Sugerør i farget glass fra Levlogisk. Når de voksne tar kickstart er det klart de små vil ha det samme. Mine små elsker smoothies, og ingenting er bedre siden det er her jeg får lurt i de både det ene og det andre. Denne gule fra kickstart 2.0 menyen har blitt en soleklar favoritt. Gul powersmoothie!

Tahinikjeks! Altså disse kjeksene her er himmelsk gode! Jeg slang de sammen “på slump” (typisk meg) før vi skulle stå på skøyter, ble blåst av banen over hvor gode de var, laget de en gang til for å kvalitetsikre og skal nå få somlet meg til å dele oppskriften her med dere. Magisk gode!

Et mål jeg har for 2021 er å spise fermentert mat hver dag. Jeg er nemlig god på det i lange perioder, så blir det glemt innerst i kjøleskapet. Hver gang jeg tar det frem igjen kjennes kroppen lettere og jeg merker forskjell på energien. Fermentert mat, spesielt fermentert surkål og tomatsalsa, er mitt hemmelige våpen for mer energi og overskudd! Det er jo en grunn for at begge oppskriftene måtte med i boken min!

Salat bowls. Altså, jeg er hektet på alle mulige variasjoner av salat bowls. Skåler med digge kombinasjoner av sprø grønnsaker, proteinkilder og gode fettsyrer. Etter å ha blitt hektet på Gado Gado (MÅ testes, oppskrift her) har jeg lekt meg med ulike bowls. Det er SÅ godt! Denne salatbowlen med SPRØ TORTILLACHIPS laget av (hold deg fast) kikertpannekake er amazing. Jeg skal dele oppskrift på de og hele denne bowlen i en egen bloggpost veldig snart.

Et annet mål for 2021 er å lese mer og scrolle mindre. Når jobben min er i sosiale kanaler er det fort gjort å bli oppslukt. Jeg har tidligere skrevet at jeg er sensitiv for hvem jeg henger med og hva jeg blir påvirket av i sosiale medier. Det er noe jeg er bevisst på, og som jeg vil bli enda flinkere til. Les mer om det her. Jeg pleier stadig ta en opprydding i feeden min på Instagram, men merker fortsatt at sosiale medier er fint i små mengder. Det er viktig å være seg selv, stole på egne valg og følge egen magefølelse. Logge litt av, legge vekk telefonen og heller fylle på med noe annet bra. Det å lese er noe jeg alltid har villet, men alltid har sagt jeg ikke har tid til. I år skal jeg prøve få mer tid til det, og ha mindre fokus på hva alle andre gjør til en hver tid. Kom gjerne med boktips til meg!

Vel, nå er det vel bare å kicke i gang en ny måned. Måtte siste vintermåned bli like bra!