Det fine med kaldheving og langtidsheving er at det krever lite. Det går fort å “slenge sammen”, det hever over natten, og baksten “klattes ut” rett før steking. Altså, ingen etterheving heller. De siste ukene har vi fått oss en ny rundstykkefavoritt her hjemme. Disse har vært fast i matpakken (med innslag av noen polarbrød innimellom) og jeg har laget de så de spises heeelt nystekte til helgens frokoster. De er ekstra saftige på grunn av yoghurt i deigen, og kan gjerne fryses. Disse må du prøve!

Du trenger (ca 18-20 rundstykker):
1 kg fint speltmel
100g grovt speltmel
300g gresk yoghurt
1 ts tørrgjær eller 2 ss surdeigsstarter
1 ts salt
5 – 5 1/2 dl vann
sesamfrø til topping

Bland sammen alle ingrediensene og elt lett. Dekk til å la deigen stå å heve i 10-12 timer, gjerne natten over, så får du ferske rundstykker til helgens frokoster.
Etter heving “klatter” du rundstykker ut på en bakepapirkledd stekeplate og strø litt seamfrø på toppen. Stek midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Knallgode!