Jeg har jobbet intenst med et prosjekt på sidelinjen en stund nå, det føles som jeg har vært i en eneste stor boble i høst. Mye spennende jobb, og derfor har jeg måttet nedprioritere noe. Jeg har nedprioritert vasking og støvsuging hjemme (HAHA) og min kjære surdeigsstarter Ellinor. Det betyr at hun har vært på ferie i kjøleskapet med jevne mellomrom. Kun blitt brukt til intensiv brødbaking for å fylle opp fryseren av og til. Nå derimot, begynner ting å roe seg for meg. Med det kommer også bakegleden smygende, og det føles så gooodt! Rett før helgen var jeg derfor i full sving på kjøkkenet, så her kommer en ny oppskrift til dere. Jeg vet også at mange har ventet og etterspurt den populære surdeigsworkshopen min, og jeg kan med hurrarop og gledesdans fortelle at dato er satt. One and only, altså eneste workshop før jul blir 15.november. Save the date, påmelding HER.

Siden det nærmer seg Halloween laget jeg en kanelbolleform med litt inspirasjon derfra. Jeg puttet gurkemeie i bolledeigen for å få den fin og gul, og hadde litt gresskarmos i kanelfyllet. Begge deler kan droppes, men ble både smakfullt og fint😉🎃

KANELBOLLEFORM – HALLOWEEN STYLE🎃

Du trenger (20 kanelboller)

 • 850g finmalt eller siktet speltmel
 • 140g søtning (kokossukker, rårørsukker eller en blanding)
 • 130g smeltet smør
 • 5 dl valgfri melk
 • 1 ts kardemomme
 • 2 ts gurkemeie (valgfritt!)
 • 3 ss happy surdeig eller 2 ts gjær

  Kanelfyllet:
 • 4-6 ss gresskarpuré eller søtpotetpuré* (valgfritt!)
 • 50g mykt smør
 • 6 ss sukker
 • 4 ts kanel
 1. Har du surdeig? Husk å stelle godt med den i form av mat og kjærlighet 1/2 til 1 døgn innen du skal bake med den. Du trenger en happy surdeig som har doblet seg i størrelse for å få “happy bakst”. Har du ikke surdeig? Bruk gjær i stedet og hopp rett til neste punkt.
 2. Smelt smør og bland i melken. Avkjøl litt.
 3. Ha smør og melkeblandingen i bakebollen, tilsett surdeigen/gjæren og rør om.
 4. Tilsett sukkeret, kardemommen, gurkemeien (kan sløyfes) og til slutt litt og litt av melet. Bland og elt lett enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen skal være lett å jobbe med og skal slippe bakebollen.
 5. Dekk deigen til med plast, bivoksark eller et fuktet klede og la den heve på benken i 10-12 timer.
 6. *Ønsker du en halloweenversjon og vil ha litt gresskar/søtpotet i fyllet?
  Ovnsbak ca 1/2 søtpotet eller tilsvarende mengde gresskar i terninger i ovnen (200grader i 25minutter). Når terningene er myke moser du de til puré med en stavmikser. Jeg har også terninger av søtpotet i kjøleskapet (ref Mat-prepp guiden).
 7. Lag kanelfyllet ved å røre alle ingrediensene sammen.
 8. Ha deigen ut på benken. Ha gjerne litt kokosolje eller annen olje på hendene og benken for å unngå bruke mer mel. Kjevle deigen til et rektangel, smør på fyllet og rull sammen. Del i 20 snurrer og legg de i en bakepapirkledd form tett inntil hverandre. La heve under et klede i 1 time.

9. Forvarm ovnen til 250 grader.
10. Ta av kledet og sett formen i den varme ovnen. Stek i 10minutter. Skru så ned varmen til 200grader, legg et bakepapir på toppen av formen og stek videre i 20 minutter.

NYYYT! Supersaftig, magevennlig og veldige goood!

TIPS! Hele formen kan fryses og varmes opp igjen til en koselig anledning fler er samlet. Eller bryt fra hverandre hver kanelbolle og frys de så det er enklere å ta opp en og en.

Husk å følg med på Instagram @linn_sprudlendesunn. Der er jeg aktiv å deler mye tips, oppskrifter og dryss fra hverdagen min💛