KJAPP SNICKERSKAKE

Så var yogaweekend over og jeg har landet litt etter helgen. Etter middagen fredag kveld overrasket jeg deltakerene med Snickerskake. Nydelig kveldskos i sofaen med et glass vin til! Det skal altså ikke stå på kosen på våre eventer!
Oppskriften er grådig enkel og alle ingrediensene finner du i vanlig dagligvareforretning.

Til en liten brødform trenger du:
1 dl cashewnøtter
1 dl havregryn
4 ss peanøttsmør
10 dadler
1-2 ss vann ved behov
1/2 plate mørk sjokolade
Kjør alle ingrediensene i en stavmikserbeholder/foodprosessor. Tilsett 1-2 ss vann om det trengs. Snickersmassen skal være lett å forme, men ikke klissete. Trykk ut i en liten brødform, matboks eller lignende. Husk å legge noe i bunnen av formen så du får løftet den ut igjen. Smelt mørk sjokolade og hell over. Topp med beepollen om du ønsker! Avkjøl en halvtime i kjøleskapet før den deles i små kakestykker og nytes!
Ha en deilig tirsdagskveld!
Mari
Bløtlegger du dadlene, eller bruker du de bare rett fra posen?
Linn
Om du kjøper tørkede dadler må de bløtlegges. Jeg bruker ferske, de kan du bruke rett fra pakken som de er 🙂
Silje Elisabeth Varga
KJAPP SNICKERSKAKE har den lang holdbarhet? Og går det an å fryse?
Linn
Holder seg en mnd i kjøleskapet. Pleier si at den holder seg lenger enn du klarer ha den der😉 Kan også fryses!
Siri Therese
Kan man bytte nøttene med eks hasselnøtter?
Linn
Hasselnøtter har veldig fremtredende smak, så kanskje en annen nøtt om du tåler det?
Linn
Er det 10 stk store medaljon dadler? 🙂
Linn
Jeg bruker ofte de dadlene du får i liten papeske. De er ferske og juicy, men ikke så store som medjoldadlene. Bruker du de store trenger du nok ikke så mange.