Hver eneste jul lager mannen min en deilig kaffesirup med smak av jul. Vi kaller den pepperkakesirup og den gir altså så gode vibber. Dette har blitt en fin tradisjon og er for meg litt desemberluksus. Pepperkakesirupen skal forbli en juletradisjon, for da smaker det jo aller best også. Men en sunnere sirup i kaffen ellers i året, som en ren luksus, det vil jeg gjerne ha! La meg presentere sjokoladesirup! Her snakker vi skikkelig kaffe mocca om du tar en hel ts! Tar du et par dråper forvandles kaffen til et hint av sjokolade som også er vidunderlig godt!

SJOKOLADESIRUP

  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl kokossukker
  • 1 ts honning/kokossirup
  • 1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
  • 3 ss kakaopulver

Bland vann, kokossukker, honning/kokossirup og vaniljepulver i en kjele og kok på middels varme i ca 30minutter. Rør inn kakaopulveret. Avkjøl og ha over på en tett beholder. Jeg bruker 1 ts i kaffekoppen sammen med litt steamet havremelk når jeg trenger litt hverdagsluksus. SÅ godt!

Pssst! Sirupen kan også fungere som topping på for eksempel is. STOR favoritt her i huset!
Har du sirupen på en flaske, glass med lokk eller lignende holder den seg i kjøleskapet i mange måneder.

Når vi først er inne på sjokolade må jeg dele verdens kjappeste og diggeste kakao. Denne får barna rett som det er, både med seg på termos på skole/barnehage, men aller helst til kveldskos (eller søndagsfrokost!). Har du en melkesteamer? Om ikke kan du fint varme melken i en kjele og kjøre med stavmikserstaven til melken blir fluffy og fin.

Superkakaoen lages av:
1 kopp steamet melk (velg selv hvilken melk du foretrekker, hos oss er favoritten havremelk)
1-2 ts kokossukker
2 ts kakaopulver

Melkeskum i koppen, også røres kokossukker og kakaoen inn. En sunnere “rett i koppen” variant der, altså! Og du! Har du sjokoladesirupen klar er den topp å søte kakaoen med. Da holder det lenge med 1 ts😍

Håper du nyter fine januardager og koser deg litt ekstra.
Jeg er i full sving med å klargjøre for ny kursgjeng på SPIS DEG SLANK OG GLAD kurs. Hurra! Du som leser dette kan få tyvstarte påmeldingen her om du vil. Kurset starter 1.feb og jeg gleder meg SÅ!