Nå i disse forkjølelsestider prøver jeg proppe meg selv og kidsa med litt ekstra mye krutt. Når jeg mener krutt, så mener jeg ting som booster immunforsvaret litt ekstra. Kroppen min har av en eller annen grunn fått alt på en gang nå, først bihulebetennelse så ørebetennelse og halsbetennelse. Jeg tror kroppen tenkte: “Give it to me. Vi tar alt i en sleng, så er vi ferdig for et par år”. Hehe. Jeg er heldigvis på bedringens vei, men vil gjerne holde resten av huset friske og raske. Heldigvis mister jeg ikke matlysten når jeg er forkjølet, og spesielt lysten er jeg på friske ting som for eksempel smoothies. Det har derfor blitt en del grønne smoothies den siste tiden. Knall grønne smoothies hvor jeg har lurt inn det meste av godsaker kroppen elsker. Gutta er inne i en superhelt, “hulken”, sterke monstere osv periode. Så jeg spille på alle strenger når det kommer til det å bli stor og sterk om dagen. Funker som bare den!

Fine Ellisen min! Jeg elsker forresten å ha mer tid med han her er om dagen.

En superingrediens jeg ofte putter i smoothien er Spirulina. En alge som er proppfull av næring og som på mange måter burde kalles naturens multivitamin. I tillegg er den en sabla god proteinkilde. Her snakker vi proteiner av god kvalitet med godt opptak inn i kroppen. Spirulina kan kjøpes både i tablettform og som pulver. Det er altså pulveret jeg putter i smoothien. Den er fin å bruke daglig, men ekstra fin når man føler kroppen trenger en ekstra boost.

Spirulina har en sær smak som raskt overdøver hele smoothien om du tar for mye. Heldigvis skal det som annen supermat svært lite til for å få en god effekt, så en liten ts i en stor smoothie holder. Da kamuflerer alt det gode som er i smoothien smaken og resultatet blir knall. Dette er favoritten nå:

Til en knall grønn supersmoothie trenger du:
1/2 avokado
1/2 banan (gjerne frossen)
1-2 dl mandelmelk
1 neve spinat/fersk eller frossen
1 ts spirulinapulver
2 ts kollagenpulver (kan sløyfes)
1/2 ts vaniljepulver

Sleng alt i blenderen og kjør til en smoothi konsistens. Mengden mandelmelk du tilsetter avgjør tykkelsen på smoothien. Lager du den med 1 dl blir den tykk og god, da gjør den seg godt i en skål med litt ekstra topping (som denne fantastiske quinoagranolaen, gojibær, kokosflak, beepollen osv).

Og du! Vi har åpnet opp for ekstra plasser på SPRUDLENDE SUNN YOGAWEEKEND 18-20 oktober. Det blir altså såååå bra!!! Ta en titt HER! Bli med da vel 🙂