Hei sveis! Sommer og grilling altså. Bare lukten gjør noe med meg! Siden været høljer ned utenfor vinduene i dag mimrer jeg litt om sol og sommer. Jeg vet blomster og gress sårt trengte  en real regnbøy nå, men hei så fort man savner denne solen. Her i huset har ny gassgrill flyttet inn til mannens store glede. Han viser den til alle som titter innom, så her snakker vi grillglede på høyt nivå. Siden den nye grillen flyttet inn sammen med noen fantastiske soldager har den allerde blott flittig brukt. Det har blitt en del grillings på terassen med fine folk på besøk de siste ukene. Det finnes nesten ikke noe koseligere! Med kveldssolen i fleisen og fargeglad sommermat på bordet blir liksom bare kvelden helt perfekt. På lørdag hadde vi fint besøk og grillet o`store grillfavoritt, nemlig Kylling Satay spyd. Det er så himla godt! Dessuten er det enkelt å lage. Kylling satay spydene er en av mange fine sommermatoppskrifter vi skal kokkelere på mitt siste kurs før sommerferie: Sommermatkurs. Oppskriften er FOR god til å holdes for meg selv frem til kurset, så den fortjener hedersplass på bloggen.
IMG_2923Om dere ikke har spist satayspyd med peanøttsaus er det jaggu på tide. Det lover jeg at blir ny grillfavoritt! Det skal også sies at satayspyd egner seg YPPERLIG på tapasbordet. Så skal du kokkelere tapas til 17-mai er satayspyd en vinner!

Til ca.12 spyd trenger du:
600g kyllingfileet i terninger
4 ss  soyasaus
4 ss honning/ evt yaconsirup
1/2 ts hakket chili
1/2 ts hakket hvitløk
1/2 ts pepper
2 ts hakket koriander (kan sløyfes)
————————
Peanøttsaus:
Restene fra marinaden (ca.1 ss)
4 ss peanøttsmør (hjemmelaget/økologisk)
2 ss kokende vann
1 ss olivenolje

Bland sammen alle ingrediensene til sataymarinaden, behold 1 ss av marinaden og bruk resten til å marinere kyllingen i en time eller to. Trer så den marinerte kyllingen på spyd.
Peanøttsausen: Lag sausen ved å blande alle ingredienser. Spe med mer kokende vann til ønsket konsistens.
Grill/stek kyllingen og fordel peanøttsausen over spydene rett før servering. IMG_2926Som tilbehør er det bare å bruke fantasien. Min storfavoritt er rød quinoa. Ikke bare er det en næringsrik jernbombe som  egner seg til det meste. Det er også en super riserstatter og for min del er selvskreven følgesvenn til kyllingen. Jeg koker quinoaen med dobbel mengde vann og et lite dryss økologisk buljong (jeg bruker denne). Ved siden av spydene hadde vi også er fargeglad salat med blant annet fetaost, mango, en haug vårløk og annet snask. Lag for all del ikke en kjedelig salat med isberg, agurk og tomater til grillmaten. Bruk fantasien og ha regnbuens farger oppi. Det gjør kroppen hoppende glad skal jeg si deg!

IMG_2927

Disse må prøves altså. SuperNAM!