Jeg er så dilla på å bake disse om dagen. Jeg har laget de masse til frokost og lunsjbesøk, og ikke minst til guttas matpakker. Disse er som jeg elsker, kjappe å lage siden de bare røres enkelt sammen, hever over natten og “klattes” ut på stekebrett. Krever altså verken elting eller rulling av rundstykker. Elsker det!

Lagtidsheving på kjøkkenbenken vil gjøre kornet lettere å fordøye og du trenger kun en liten ts gjær til 12 rundstykker. Har du en happy surdeig i hus, kan du også fint benytte den.

SPELTRUNDSTYKKER MED CHIA OG GULROT

12 rundstykker

300g fint eller siktet speltmel
300g grovt spelmel
2 ss chiafrø
2 ss sesamfrø
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
4,5-5 dl vann
1 revet gulrot

1. Start med å finrive gulroten. Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett litt og litt vann. Ha til slutt over gulroten og elt til en fast og fin deig. Dekk til med plast eller et fuktet klede og la heve 10-12 timer. 
2. Forvarm ovnen til 225 grader. “Klatt” små rundstykker med en våt spiseskje på bakebrettet. Dryss over litt frø og stek midt i ovnen i 20 minutter. 

Superenkelt, rett og slett!