Nå er kurset mitt i full sving og jeg er så takknemlig og glad for gjengen som vil henge med meg i høst! Onlinekurs er midt i blinken i denne koronapandemien. Likevel krysser jeg alt jeg har for at det ikke blir noen oppbluss av noe slag, så jeg får gjennomført alle de kule eventene jeg gleder meg noe så innmari til. I slutten av oktober og starten av november venter Sprudlende Yogaweekend (fullbooket og laang venteliste!), også blir det fermenteringskurs OG surdeigsworkshop ila oktober. Høsten er den BESTE tiden for fermentering, så her håper jeg å inspirere mange til å svinge seg rundt og starte. Det er SÅ gøy!??? Apropos fermentering, min kjære glutenfri surdeigsstarter “Kjell” lever i beste velgående og tryller frem nydelig bakst. I den forbindelse må jeg dele oppskrift på livets pizza med dere. Altså, ingen glutenfri pizza slår denne. Så magisk god!

Om du ikke har en glutenfri starter kan du få av meg på workshop i oktober (hold av mandag 12. oktober!). Om du har, MÅ du teste denne oppskriften! Har du derimot en vanlig surdeigsstarter og tåler spelt fint, MÅ du teste denne oppskriften.

Et hett TIPS er å lage opp bunner en dag du ha tid, eller lage opp fler bunner når du først er i sving på kjøkkenet, forsteke og frys ned. Det er altså SÅ digg når bunnene kan tas opp rett fra fryseren, toppes og stekes. Det blir som en BRA kjøpepizza nesten det. Nesten!?

Til to glutenfri mediumstore surdeigspizzabunner trenger du:

2 ss happy surdeigsstarter
450g Jyttemel
4,5-5dl vann
1/2 ts salt

STEG 1:
Bland sammen alle ingrediensene. Spe med litt og litt av vannet til det blir en fast og fin deig, elt gjerne kjapt sammen med hendene. Legg deigen i bakebollen og dekk til med et fuktet klede eller plast. La heve i romtemperatur i 9-12 timer.

STEG 2:
Sett stekovnen på 250grader og la stekebrettet stå i ovnen. Det vil fungere som en “pizzastein” (eller kanskje du har en pizzastein?). Kjevle ut to runde pizzabunner, bunnen skal være fin og “tøyelig” til glutenfritt å være. Kjevle gjerne direkte på bakepapiret slik at de kan lages ganske tynne.  Forstek hver bunn midt i på det varme stekebrettet i ca 5 min. Ta på ønsket fyll og stek videre i 18-20min. Avkjøl, topp med ruccola og NYT!

Ser dere familiens fire preferanser på én pizza? Haha!

TIPS til verdens beste kjøttsaus:
2 ss smør
1 hakket løk
400g hakkede tomater
1 hakket paprika
2 ss tomatpuré
3 ss ketchup
1/2 ts hvitløkpulver
1 ts salt
2 ts oregano
1 dl vann

Fres løken i smøret, tilsett tomatpuré og øvrige ingredienser. Småkok i 10min, kjør sausen glatt med en stavmikser.

Vet du hva? Glutenfri pizza laget på stivelsesrikt mel pleier være en skikkelig blodsukkerbombe, det er faktisk litt vanskelig å kontrollere blodsukkeret etterpå for en med diabetes. – Og for oss andre får vi naturlig nok ganske søtsug etter å ha spist pizza. Surdeig derimot “spiser” av stivelsen i melet og gjør pizzabunnen betraktelig mer blodsukkervennlig. Ganske så kult!