Denne pizzaen ble P E R F E K T!

Til bunnen trenger du:
2,5dl soyamel/amaranthmel/kikertmel
1,5 dl mandelmel
1,25dl glutenfritt grovt mel (gjerne jyttemel)
1ts salt
3ss olje
ca. 2 dl varmt vann

Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett oljen og rør godt. Nå skal massen være “kladdete”. Tilsett så litt og litt vann mens du rører godt. Det er ikke sikkert du trenger alt vannet. Når deigen slipper bakebollen er den helt perfekt å jobbe med. Ikke vanlig at lavkarbo bakverk kan rulles og bakes ut. Ofte er deigen bare klissete og ekkel! Denne deigen trykkes ut på et bakepapir som passer i en liten langpanne. Pizzabunnen blir nokså tynn – litt italiensk aktig! Deigen kan stekes i 5-6 min på 200grader først. Så får den en liten hinne før den påføres det deilige fyllet.

Til ordentlig lørdagspizza trengs rømmedressing og pizzasaus. Så igår brettet vi opp armene og lagde hjemmelagde varianter av dem begge.

Til rømmedressing trenger du:
1/2 boks seterrømme
5 små hvitløksfedd
1/2 ts gressløk (tørket)
1 ss majones

Til pizzasausen trenger du:
3/4 boks hakkede tomater
2 toppede ss tomatpuré
2 toppede ss oregano
1 ts hvitløkspulver

Pizzasausen smøres ut på bunnen før toppingen legges på. Toppingen denne gang ble picnic skinke, bacon, sopp, løk og ost. Stek pizzaen deretter i ca. 30 min på 200 grader.

Glutenmel er ingen lavkarbo variant, men helt klart et bedre alternativ enn mye annet annet mel. De 1,25dl tilsvarte ca. 45g karbo. Legges soyamelet med sine 6g og mandelmelet med sine 5g sammen, bli det ca. 56g karbo i hele pizzaen. Vi fikk 12 pizzabiter, noe som gir i underkant av 5g karbo i hver pizzabit! Altså fortsatt en lavkarbo pizza!

OBS OBS! Denne pizzaen er farlig god! Smaker akuratt som kjøpepizza, så det er stor fare for overspising!