Hei i mandagen! I går hadde vi huset fyllt med de fineste vennene våre og på agendaen sto pepperkakehus. Barna var i ekstase i sånn ca 14minutter før det ikke var noe kult lenger. Heldigvis er sånt like gøy for de voksne også! Pappaen i huset hadde store planer om å bygge huset vårt i pepperkakeformat. I disse dager er vi nemlig midt i husplanleggingen av drømmehuset som forhåpentligvis startes å bygges like over nyttår. Snakk om god følelse i kroppen! Mens kjøkkenet var en smule kaotisk, julemusikken gikk for fulle mugger og støynivået var HØYT med fire gutter fra 3 mnd til 3 år var det virkelig julestemningen på topp! Kos!

Så til dagens kalenderluke. Ny dag, ny oppskrift! Bak dagens luke finner du en skatt av en gourmét forrett, som helt klart vil imponere gjestene rundt bordet. Den smaker himmelsk og ligner ingen andre forretter jeg noen gang har smakt. Det er kun tre ingredienser og det er råvarene her som imponerer smaken. Forskjellen på en frossen og en fersk kamskjellmuskel er så stor og kan ikke sammenlignes en gang.

Skal denne serveres til en høytid, bør kamskjell bestilles på forhånd, da det kan være litt vanskelig å få tak i, enkelte perioder. Osten som brukes her er ikke en helt vanlig cheddarost som brukes på burgeren, men den litt mer eksklusive typen (sjekk Meny eller andre velassorterte butikker).

DSC_9920

Gratinerte kamskjell

4 porsjoner

Du trenger:

  • 4 ferske kamskjell
  • ca 1/2 flaske tørr hvitvin
  • langtidslagret cheddar ost

Sett stekeovnen på ca 180 grader. Ta av klypen på kamskjellet og bruk en skarp kniv til å skjære langs den flate siden helt inntil skjellet. Tenk at du skal få med mest mulig av muskelen når du skjærer. Åpne skjellet og rens bort all innmaten unntatt muskelen som henger fast. Ikke skyll den i vann, for da fjerner du mye av smaken.

Legg så alle fire kamskjellene på et stekebrett. For at de ikke skal tippe kan det lønne seg å la de støtte seg mot kanten av stekebrettet. Hell hvitvin i alle skjellene og sett de inn i stekeovnen i 45 minutter. Fyll på hvitvin underveis om det koker tørt. Etter 45 minutter legger du på raspet fersk cheddarost og steker i ca 15 minutter til. Sett gjerne opp varmen litt, for å få osten sprø, men pass på at det ikke kokes tørt. Fyll på med hvitvin om det skulle være nødvendig.

Server skjellet på et fat, helt enkelt, uten noe annet, bare en ren nytelse av gode rene smaker. SÅ enkelt og SÅ fantastisk godt! Her snakker vi forrett som imponerer gjestene!

God mandag og ny uke!