Jeg har laget marshmallows! Jeg dåner! Hvem skulle tro det er superenkelt å lage de hvite, myke skumputene hjemme på kjøkkenbenken selv? Det er gjort i en fei og man kan til og med gjøre en liten vri slik at de blir sprudlende sunne! Tenk det!
2015-12-17 12.56.33Bak dagens kalenderluke kommer det altså oppskrift på de beste marshmallowsene jeg noen gang har smakt! De er faste og silkemyke på samme tid. Smelter på tungen og må være heeeelt perfkt i kakao! Jeg skal slettes ikke ta all ære for oppskriften, den har jeg nemlig latt meg inspirere av flinke Caroline. Marshmallows inneholder ikke stort annet enn gelatin og sukker. Gelatin er en liten gudegave til næring, spesielt om du finner en økologisk variant. Jeg bruker denne, men vanlig gelatinpulver fra butikken fungerer også helt ypperlig. Gelatin er et ypperlig proteintilskudd, vidundermiddel til huden (anti-age!), håret og ikke minst reparerer, beskytter og bygger den tarmen  vår.2015-12-17 13.03.152015-12-17 12.59.34

MARSHMALLOWS

For å lage disse er du avhengig av et sukkertermometer og en kjøkkenvekt.

Du trenger:

  • 230g vann
  • 3 ss gelatin pulver
  • 250g Fibersirup
  • 50g honning
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • en klype salt

Bland halvparten av vannet med gelatinpulveret i kjøkkenmaskinen. Bland det bare sammen i bakebollen til kjøkkenmaskinen, du trenger ikke kjøre maskinen enda. La dette stå mens du koker opp resten i en kjele. Fest termometeret på kjelen og vent til den blir 115grader. Ta av kjelen med en gang og avkjøl litt. Sett på kjøkkenmaskinen og hell den varme sukkerblaningen i med en tynn stråle. Skru gradvis opp maskinen til fullt og kjør i ca 10min til en fluffy hvit masse. Hell blandingen i en bakepapirkledd liten langpanneform/ildfast form og sett kaldt. Dryss gjerne litt melis og kakaopulver/carobpulver i bunnen før du heller den i formen. La stå kaldt i noen timer, eller natten over. Når den er ferdig avkjølt topper du med ønsket topping igjen og skjærer i terninger. Oppbevar på glass eller i fine plastposer (fin julegave!). Jeg har nå et stort lager i kjøleskapet til julens kakaodrikking og snopspising! NAM!
2015-12-17 13.12.30

Ha en nydelig torsdag!