Hei sveis! Jeg titter en kjapp tur innom for å løfte den kjære gule boksen med makrell i tomat litt frem. Forskerene i SINTEF har vurdert kvaliteten på makrell i tomat versus fersk makrell og funnene er overraskende bra. Nesten ingen ulikheter i næringsverdi! Både med tanke på de gode fettsyrene (omega 3), proteinene (og da alle aminosyrene) og D-vitaminet. Det er jo fantastisk! I skrivende stund sitter jeg benket med to nybakte skiver surdeigsbrød med makrell i tomat, og litt grønt til (alltid grønt til alle måltider!). Jeg spiser alltid pålegg med brød. Altså, pålegget dominerer også er brødskiven bare en liten base. Jeg proppet en medium boks makrell i tomat på en skive surdeigsbrød – helt perfekt!2016-03-11 14.22.15-1I går var jeg forøvrig på Fermenteringskurs og kom hjem med en haug inspirasjon i bagasjen. Surdeig har vært min greie i flere år nå, og vannkefir har jeg testet med variabelt hell for noen år tilbake, men annen fermentering har vært ukjent for meg. Frem til nå. Nå er jeg inspirert og har både Kimchi og surkål putrende på kjøkkenbenken! Jeg lover full oppdatering om dette når jeg er skikkelig i gang! Jeg elsker den fermenterte smaken, så innbiller meg at kroppen min trenger det. Nå gleder jeg meg til å kjenne på resultatene på egen kropp og ikke minst lære dette videre!

Her kan du lese artikkelen.

Pssst! Følg meg på Snap for hverdagsoppdateringer som brødbaking, knekkislaging, mine to små rampunger og mer til! Søk etter linhan88, eller bare søk på sprudlendesunn!

GOD HELG!!