Hei hå!
Tenk, bare en liten uke til jul! I dag har jeg brettet opp ermene og hatt forkleet på i hele dag. Selvom julesnop er det som har tatt mest plass i hodet mitt den siste mnd på grunn av alle de koselige snopkursene jeg har hatt, har det vært lite produksjon av det på hjemmebane. Så i dag har jeg kokkelert masse digge søtsaker vi skal spise og servere i julen, og for ikke å snakke om spiselige julegaver.

Mange spør meg hvordan oppskriftene mine blir til, og en liten hemlighet er at stort sett alle, og i alle fall de mest populære blir til i ren spontanitet. Jeg kan få en idé i hodet helt akutt på toget, på gåtur eller en morgen jeg ligger i sengen. Det kan også være at jeg feiler totalt på en oppskrift jeg har tenkt skal bli bra i hodet, så tilsetter jeg litt mer av både det ene og det andre, også blir resultatet knall! Sistnevnte skjedde i dag. Jeg skulle lage Sarah Bernhard oppskriften fra Juleheftet, men hodet var tydeligvis et helt annet sted. For vipps hadde jeg blandet eggehviter, mandelmel og kokossukker, og for vellykket mandelbunn er det jo klart at eggehvitene må piskes først. Så oppe i alt dette ble Mandelbombene til. Disse passet min gane perfekt og seiler opp som en av mine topp tre julefavoritter.

Til ca 25 mandelbomber trenger du:
3 eggehviter
200g kokossukker
150g finmalte mandler/mandelmel
50g havregryn
100g mel (eks speltmel eller glutenfritt mel)
1 plate mørk sjokolade
havsalt

Bland sammen eggehvitene, kokossukker, finmalte mandler/mandelmel (ikke fettredusert mandelmel), havregryn og mel. Kjør et par minutter til en jevn og fin masse. Fyll gjerne kakerøren i en sprøytepose, da er det enklere å fordele små klatter på bakebrettet. De flyter ikke utover, men la det likevel være litt plass mellom. Stek på 200grader i 6-8minutter. Avkjøl på rist.

Smelt så sjokoladen over vannbad og dypp hver mandelbombe i sjokoladen. Topp med havsalt og evt litt kakepynt 😉 Oppbevar i en tett kakeboks, så holder de seg fint julen igjennom.

Håper dere nyter litt førjulskos!