Hallo i mandagsluken!
Jeg er i mandagsmodus etter en langhelg til fjells. Det føltes godt med en aldri så liten miniferie med favorittvennene våre. Vi har hygget oss i massevis, så nå er kroppen klar for en knakende bra uke. Det føles så godt å starte dagen med en smoothiefrokost. Lager man en mettende variant med gode fettkilder fra avokado, kokos, nøtter, oljer osv får kroppen tilførsel av det den trenger og holder deg god og mett i timesvis. En favorittsmoothie hos store og små hos oss er MANGO-TANGO SMOOTHIE. Den har vi laget jevnt og trutt siden Ellisen var en bitteliten fis. Oppskriften er nemlig en av fler smoothieoppskrifter i Babymatheftet. Dette er alltid en vinner på Babymatkurs og en favoritt hos alle, selv de bitte små på bare 4-5måneder. Oppskriften er enkel og fin å lage opp en stor batch av som for eksempel kan puttes på smoothieposer og fryses til de minste. 2016-01-24 14.57.48

MANGO-TANGO SMOOTHIE

2 store posjoner

  • 1/2 mango i terninger
  • 1/2 banan
  • ca 1/2 boks kokosmelk
  • 1 ss cocosa, linfrøolje, Udos Choise eller fersk omega 3 olje (eks Omega Cure)

Blend sammen og nyt! Til de litt større er den nydelig som base i en smoothiebowl med ønsket topping. Min favoritttopping er granola, gojibær, hempfrø, frossne blåbær og bipollen. Og du, skal jeg si deg et supertips? Bruk frossen banan og frossen mango (finnes blant annet i frysedisken på Coop – et must i fryseboksen!) og du får FANTASTISK mangois! Beste sorbétisen jeg vet om, og Ellisen min er definitivt enig. Favorittkos her i huset!
2016-01-24 14.52.16-1Pssst! I disse dager oppgraderes BABYMATHEFTET, så om ikke lenge kommer nytt og forbedret babymathefte med tips, kostholdsfakta og en rekke oppskrifter for de kjære babyene våre (perfekt fra 4 mnd – 1 år). Du kan legge inn en bestilling her, så kommer heftet i postkassen din om et par uker!