Vipps var det APRIL! Påskmodusen tok meg fullstendig, men i dag er det hverdag igjen og det føles SÅ nydelig godt! Er det bare meg som elsker hverdag, rutiner og egentid? Ferier er fint, men jeg tror store som små er takknemlige for å kunne være litt fra hverandre også. Mars besto i korte trekk av løpeturer, surdeigsbakst, hobbyverksted med barna og påskesnop. Det har vært deilig med lysere dager og litt vår i luften. I starten av måneden kurset jeg den fine gjengen min i “Spis deg slank og glad-gruppa” om å sette seg MÅL. Mål som virkelig betyr noe, som en kan strekke seg etter uten å være uoppnåelige, men som motiverer og gjør en forskjell. Selv satt jeg meg mål om å løpe 1 mil i uken, og å spise hjemmelaget snop kun én gang i uken. Sistnevnte hoppet mange i kursgjengen på, og det var virkelig en fin måte og komme inn i gode vaner. Jeg har elsket løpemålet og klart det uke for uke. Deilig å ha et mål som ikke er for vanskelig, men som gir meg påfyll og ikke minst en kontinuitet i løpingen. For tidligere har jeg fått løpedilla, løpt mye, hatt fler uker fri, løpt litt, løpt mye osv. Nå vil jeg heller ha en jevn flyt, og det ELSKER jeg!

Her kommer favorittene for MARS måned!

Pekan og macadamianøtter. Jeg har hatt en håndfull nøtter fast som mellommåltid kombinert med noe annet den siste tiden. Pekannøtter er spesielt rik på magnesium og sink i tillegg til gode fettsyrer og kostfiber. Macadamia inneholder også mye magnesium og er nøtten med aller mest av de gode fettsyrene kroppen blir glad av. Jeg kjenner kroppen trenger påfyll av gode fettsyrer, og en liten håndfull gir mer enn nok. Du finner begge deler i vanlige matbutikker, men ønsker du økologiske anbefaler jeg bestille på nett.

Silk clay leire. Altså, jeg blir 6 år igjen når jeg holder på med det der! Kidsa og jeg har blitt hektet og laget mange ulike figurer. Vi har laget blyant-toppinger, nøkkelknipper og bare kule figurer som de leker med. Leiren er så genial. Den er nemlig veldig lett og enkel å forme, også stivner den og blir hard når den tørker. Anbefales!

Surdeigsbakst. Mars har i år som i fjor vært surdeigsmåneden. Det er SÅ stas! Jeg hadde to surdeigsworkshop online på rappen siden etterspørselen var så stor. Det resulterte i en overlykkelig surdeigsstarter og masse baking på hjemmebane også. Jeg fylte fryseren med mye godt vi har koset oss med i påsken. Surdeig er sååå GØY. Jeg ELSKER prate om surdeig, dele mine erfaringer og spre bakeglede!

Yaconsirup. Om jeg skulle valgt én søtning måtte det blitt yacon. Ikke bare smaker den nydelig karamell, men opphavet er naturlig, den er svært lite bearbeidet og det beste av alt: den styrker tarmen! Den inneholder nemlig mye FOS – fruktooligosakkarider. FOS er ren mat til tarmbakteriene, og når de spiser det jubler de og produserer fettsyrer som styrker tarmslimhinnen og nærmest har magisk effekt på kroppen. På grunn av mye fiber har den derfor svært lav GI. Altså, lite påvirkning på blodsukkeret. I år laget jeg nesten all påskesnopet med den, og den er så bra. Ulempen er at den er dyyyyr og kan være litt vanskelig å få tak på. Det er hovedgrunnen for at jeg ikke bruker den som ingrediens i oppskriftene jeg deler med dere også. Men kjøp deg gjerne en lite flaske og unn deg den som topping på havregrøten eller i snop (kan erstatte kokossirup i alle mine oppskrifter).

Påskesnop. Påskesnopet burde definitivt vært med på bildet, men det er spist opp! Hoho. Jeg hadde fokus på deilig sunn snop de siste ukene før påske og fikk rekordmange nedlastninger av det populære PÅSKESNOPHEFTET mitt. Det har vært sååå mange som har delt fine snopbilder og påskeegg fulle av sunn snop. Det er SÅ gøy!!

Vel. La oss ta fatt på APRIL. Jeg skal opprettholde løpemålet mitt, ta kickstartmenyen (ELSKER DET), og forhåpentligvis få til et foredrag – gratis for alle. Jeg savner SÅ og holde foredrag, og tenker midten av april er en ypperlig tid for det, før våren kommer for fullt. Men først: 10 dager med digg fargeglad mat på KICKSTART 2.0 menyen. Vi starter i morgen. Er du med? Sleng deg på akkurat nå du vil! Les mer her.

Sjekk ut alle de andre månedsfavorittene HER!