Hurra for fredag!
Straks helg igjen. Hos oss er det ingen planer i kalenderen, men det er jo nettopp det som er digg med helg! Selvom det er januar og for mange tid for å rydde opp i kostholdet og forberede sommerkroppen, er det fortsatt lov å kose seg litt ekstra i helgen. Spise mat som kanskje ikke spises i den hektiske hverdagen, sette av tid til lange frokoster, og kanskje lage litt hjemmelaget snop?

Her kommer noen av mine favoritter som hører helgen til!
Søtpotetnachos – en klassiker jeg aldri går lei. En sunnere versjon av den ordinære nachosen og kanskje en oppgradering av fredagstacoen? Dette er en favoritt hos store og små. Veldig godt å kombinere med en fargeglad salat og hjemmelaget guacamole.

Friske vårruller – ikke en uke uten!  Jeg og Christer har ofte date etter barna er i seng på lørdager, da lager vi nesten alltid denne. Nå til lørdag er intet unntak. Min favorittrett om jeg bare må velge én! Jeg elsker de knasende friske grønnsakene og for en fargefest da! Denne kan lages med kyllingkjøttdeig, og scampi også. Supergodt!
4
Kikertpizza, lompepizza eller blomkålpizza. De to første variantene er klassikere fordi de er laget i en fei. Gutta lager alltid sin egen pizza og topper ofte med spekeskinke og roccula etter steking. Nam!

Havrebrød til helgens frokoster, eller for ikke å snakke om disse knallgode gulrotrundstykkene.
Pannekaker hører også helgen til. Har du surdeigsstarter må du teste disse små surdeigspannekakene. Om ikke er monsterpannekakene alltid en vinner. Digger!
2011-02-28 20.13.30Så kommer vi ikke foruten litt sunn snop. Jeg tar meg alltid i å si: “denne er min favoritt, og denne, og denne, og denne er favoritten…” når jeg holder snopkurs. Altså, jeg har mange favoritter og synes det er vanskelig å velge én. Skal jeg plukke ut noen favoritter til dere kommer jeg ikke foruten de himla enkle browniebitene, pistasjekubene og for ikke å snakke om lakriskubene. Sunn snop er best! Vi lager alltid opp snop på fredag sammen med barna. En fin tradisjon jeg vet de elsker like mye som meg! Det beste er; får de valget mellom kjøpesnop eller hjemmalaget snop. Hva tror du de svarer? Hjemmelaget selvsagt. Til å bli glad av!
2016-02-26-16.30.32På bursdagen til Ellis forrige helg laget jeg kanelknuter av surdeig. De ble så gode! Alle bursdagsgjestene digget de og de forsvant på et blunk! Siden jeg er “frøken slump” må jeg kvalitetsteste oppskriften enda en gang før jeg deler den. For, vil dere har oppskrift? Magevennlige kanelboller. En kan jo ikke gjøre annet enn å juble av det!
2018-01-07 17.17.52God helg, fine lesere!