Hei og GOD fredag?
Denne helgen føles på et vis veldig etterlengtet, selvom jeg vet det blir myye jobb på meg i helgen. Nå er boka inne i siste innspurt før den skal i trykken og en del småting må på plass. Jeg må få lurt inn noen timer i fred og ro til å lage register, innholdsfortegnelse og mer til. Også skal jeg lage kostplaner! Jeg skal lage planer til hver og en som er påmeldt SPIS DEG SLANK OG GLAD KURSET. Døren for opptak er åpen ut denne uken, og alle skal få en helt egen tilpasset kostplan for å få maks effekt ut av denne lille reisen. Dette krever jaggu mye jobb, men det er SÅ verdt det når resultatene kommer på løpende bånd. Til dere som er påmeldt: JEG GLEDER MEG TIL Å NÅ MÅL MED DERE!

De fleste oppskriftene som blir til på mitt kjøkken er ren spontanitet. I går mellom barnehagehenting, fotballtrening og jobb fikk jeg ånden over meg og slang sammen disse vidunderlige vaflene. Næringsrike, glutenfri (om du vil), og knallgode. Jeg hadde ovnsbakt gresskar i salaten tidligere i uken, og når jeg først var i gang å preppe skar jeg opp og stekte hele gresskaret. Dette kan jeg bruke i en suppe, i en annen salat eller noe annet gøy tenkte jeg. Gresskar i bakst er mega-digg, så disse gresskarvaflene er herved en ny favoritt! Alle mine tre gutter kastet seg over de, og siden de var så populære laget jeg enda en ladning som nå ligger klar til matpakker i fryseren. Elsk på mat-prepp og planlegging!

Gresskarvafler

Til ca 8 vafler trenger du:
200g ovnsbakt gresskar
100g havregryn
50g Teffmel, fullkornsrismel eller speltmel
3 ts bakepulver
en klype salt
2 egg
4 ss rømme, yoghurt eller valgfri melk
Vann ved behov

  1. Start med å ovnsbake gresskar, aller helst flaskegresskar (butternut squash) ved å dele i båter, drysse over litt salt og olje. Stek midt i ovnen i ca 20min.
  2. Når du har ovnsbakt gresskar klar slenger du alle ingrediensene i blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn og fin røre. Spe med vann og røren blir for tykk.
  3. Bruker du yoghurt eller melk som er fettfattig er det lurt å ha smør tilgjengelig å smøre vaffeljernet med under steking. Rømme derimot bidrar med fett i røren som gjør stekingen lettere.

Topp pannekakene med søtt eller salt topping, begge deler smaker nydelig! En favoritt hos undertegnede er spinat, spekeskinke og ost, eller spinat, spekeskinke og grønn pesto! Barna elsket nøttesmør på??Vaflene metter godt, holder blodsukkeret stabilt og tilfører masse god næring til kroppen. Elsk!?

Goood helg!!?